Vendsyssel Historiske Museum

Museet formidler langt mere end den lokale historie fra området. Her kan du ikke kun opleve de permanente udstillinger, men også en lang række skiftende udstillinger som gør hvert besøg på museet interesssant. I den smukke museumshave kan gæsterne tage et afslappende hvil.

Find vej til Vendsyssel Historiske Museum 

Museet ligger i Hjørring i Nordjylland. Fra Aalborg kører du cirka 45 minutter i bil mod nord på E39. Eller fra Frederikshavn mod vest på rute 35. Rejsetiden er derefter cirka en halv time.

Diverse udstillinger

Fra livet på gården til vikingekirkegården, fra historisk legetøj til forhistoriske udstillinger, Vendsyssel Museum udstillinger spænder bredt i forhold til områdets historie. I kan også opleve den gamle købmand og den smukke museumshave.

Vendsyssel Historiske Museum

Legetøjsudstillingen

I 2016 åbnede legetøjsudstillingen på Vendsyssel Museum. Her kan du bl.a. se legetøj fra stenalderen og lære hvad børnene legede med i begyndelsen af 1800-tallet. Eller du kan vise dine børn, hvilke spillekonsoller og computere, du spillede med dig selv i 1980erne.

Oldtidsudstillingen

I museets oldtidsområde bliver du introduceret til antikken, bronzealderen og jernalderen. Se datidens smykker, våben og flinteværktøj. Lær mere om offerkulten og keramikken. Tag et kig på, hvordan mennesker levede i slutningen af ​​istiden, og se de tænderne fra den uddøde mammut.

Bygning ved Vendsyssel Museum

En tur til den gamle købmand

Nej, det var ikke så længe siden, at folk fra Vendsyssel ikke handlede i et discountsupermarked, men i en købmand som solgte mælk, brød, pølser og kaffe. Kunderne fik udleveret varene ved disken. Oplev butikkens duft af ​​kanel og sukkerkage, og lær, hvodan man handlede med købmanden i gamle dage. 

Oplev museumshaven

Har du brug for en pause til at tænke over de mange spændende udstillinger? Så tag et hvil i den smukke museumshave. Her finder du gamle træer og store græsplæner. Nyd stilheden og roen på en af ​​de hvide bænke, og lær urtehaven i præstengårde at kende. Haven er også det perfekte sted at nyde en is eller en madkurv efter en god dag i museet. 

Adressen på Vendsyssel Historiske Museum 

Museumsgade 3

9800 Hjørring

Danmark

Hjemmeside: vhm.dk