Frederiksborg Slot

Du må ikke gå glip af det imponerende Frederiksborg Slot i Hillerød, når du besøger København. Slottet blev bygget i renæssancestil i begyndelsen af ​​1600-tallet af den daværende konge kong Christian IV. Turen til Frederiksborg Slot er ikke kun et besøg værd på grund af den historiske udstilling, men også på grund af slottets smukke park. Slottet er også omdrejningspunkt for en række kulturelle arrangementer året rundt. 

Frederiksborg Slot i Hillerød

Fra København kan du køre til Frederiksborg Slot på cirka 40 minutter via A16. Hvis du rejser med offentlig transport, kører S tog E til Hillerød Station. Herfra kan du gå gennem byen eller tage stien langs Slotssøen, det tager ca. 20 minutter på gåben. Bus 301 og 302 kører også til slottet fra stationen.

Oplev attraktionerne på Frederiksborg Slot

Danmarks Nationalhistoriske Museum har siden slutningen af ​​1800-tallet været placeret på Frederiksborg Slot. På en rundvisning i bygningen med de storslåede værelser vil du se en række forskellige portrætter, der viser tidligere regenter og vigtige borgere. Du vil bevæge dig fra den ene æra til den næste, indtil du ankommer i det 21. århundrede.

Værd at se: Riddersalen og slotskirken

Riddersalen blev kaldt "rosen" på Christian d. 4.s tid og blev derefter brugt som spisestue. Store festligheder fandt sted her. I 1859 blev Ridderlsalen ødelagt af en brand. Senere blev rummet rekonstrueret i detaljer. I dag kan du beundre det fint vævede tapet og føle dig hensat til en anden tid, omgivet af protrætternme af den kongelige familie. Slotskirkens galleri findes på første sal. Den smukke kirke blev bygget i begyndelsen af ​​1600-tallet. Det blev skånet for branden i 1859. I 1693 brugte Christian V kirken som ridderkapel. 

Frederiksborg Slot

Et kig ind i dansk historie: Nationalhistorisk Museum

Se de over 10.000 historiske portrætter i Frederiksborg Slots Nationalhistoriske Museum. Det er omkring 500 års danmarkshistorie, som kan spores på billederne af de kongelige og adelige. Du kan også se portrætter af den yngre kongefamilie på museet.

Konklusion: Frederiksborg Slot giver gæsterne et særligt indblik i Danmarkshistorien

Frederiksborg Slot og Nationalhistorisk Museum rummer fem århundreders dansk historie. Fra portrætter og historiemaleri til møbler lader epokernes forskellige stilarter historien komme til live. Og her er også mange spændende oplevelser for børnene.         

Her finder I Frederiksborg Slot

Det Nationalhistoriske Museum
Frederiksborg Slot
3400 Hillerød

www.dnm.dk

Foto 1, copyright: Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg. Foto: Mew
Foto 2, copyright: Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg. Foto: Kira Ursem