Geopark Odsherred

Geopark Odsherred ligger i det nordvestlige Sjælland. Her kan du opleve regionens landskab og kulturhistorie, kunsten og befolkningen i Odsherred.

Unikke landskaber

En lang række landskaber mødes langs Odsherreds 160 kilometer lange kyst. Den frodige natur og de mange bakker udgør en del af charmen ved Odsherred. Under indflydelse af vand, vind, is og selvfølgelig mennesker er dette unikke område blevet skabt i løbet af mange årtusinder.

Odsherreds kulturhistorie

Oplev regionens kunst og kultur i Odsherred Geopark. Det begynder allerede i bronzealderen. Solvognen i Trundholm Mose blev fundet i 1902, og er et af bronzealderens mest betydningsfulde fund. Spektakulære gravhøje er tegn på svundne tidsaldre. Men middelalderen var også en interessant tid i Odsherred. Nutidens højdepunkter er Dragsholm Slot og Fårevejle Kirke. Også i nyere tid har folk vidst, hvordan de skulle forme deres omgivelser. Lammefjords dæmning, byer, veje og sommerhusområder er altsammen en del af de menneskeskabte omgivelser i området. 

Odsherreds kunst

Efter Skagen, Fyn og Bornholm er Odsherred blevet kendt som en af ​​de vigtigste kunstnerkolonier i Danmark. Bakkerne i Vejrhøjbuen har været  inspiration for Odsherredmalerne i mange år. Kunstsamlingen i Geopark Odsherred præsenterer værker af bl.a. Sigurd Swane og Karl Bovin.

Landbruget i Odsherred

Landbrugsmarker og græsgange pryder landskabet i Odsherred. På grund af den friske havluft og den frugtbare jord er Odsherreds råvarer særligt velsmagende. Glad kvæg og økologiske grise, vilde urter og svampe og sunde grøntsager er blandt de lokale produktrer fra  Geopark Odsherred. De lokalt producerede råvarer er på menuen på områdets restauranter og kan købes i lokale gårdbutikker og supermarkeder.

Geopark Odsherred som eventsted

Geopark Odsherred har også etableret sig som et sted for store arrangementer. Både store musikfestivaler, og sportsbegivenheder som cykelløbet Geopark Mountain Geopark Bjerg Grandprix. 

Find vej til Geopark Odsherred

Odsherred Kommune og dermed Geropark Odsherred strækker sig over 335 kvadratkilometer, så der er ikke tale om en enkelt adresse.  

Fra København skal I køre mod vest på rute 21. Turen tager ca. 1 time. 

Du kan tage et kig på Geoparken på hjemmesiden www.geoparkodsherred.dk

Kultur og natur

Unikke landskaber og en historie, der går tilbage til bronzealderen, kunstnerkolonier og særligt velsmagende mad,  det er Geopark Odsherred. Der er mange spændende attraktioner at gå på opdagelse i når ferien går til Sjælland.