Bornholms Kunstmuseum

Bornholms Kunstmuseum er bygget i 1993 og ligger seks kilometer nord for Gudhjem midt i et vidunderligt naturlandskab. Udstillingerne består af faste samlinger og skiftende udstillinger.

Bornholmsk kunsthåndværk

Fokus i den permanente udstilling er på Bornholmsk kunsthåndværk. Samlingen begynder med 1800-tallets bornholmske malere, og strækker sig frem til i dag. Udstillingerne viser dig kunstens gennembrud ind i den moderne tidsalder og suppleres med seks til otte særudstillinger om året. Museet arbejder tæt sammen med glas- og keramikskolen i Nexø ,og udstiller desuden de nyuddannede glaskunstnere og keramikeres værker.

Bornholmsk landskabsmaleri

I midten af ​​1800-tallet var den danske ånd inspireret af den tyske “Sturm und Drang”-filosofi. Og det var på dette tidspunkt, at kunstnere begyndte at bruge Bornholms monumentale natur som motiv i landskabsmalerier. Motiver fra Tyskland, Schweiz og Tyrol blev også genstand for landskabsmaleriet. Bornholms Kunstmuseum præsenterer værker af Anton Klieldrup og Viggo Fauerholdt fra denne periode. Bornholms klippekloster i nationalromantisk stil er tegnet af Johannes Herman Brandt. Klipperne af Georg Emil Libert er fra samme tidspunkt.

Vi udlejer sommerhuse på Bornholm

Vil i opleve Bornholms Kunstmuseum og måske flere dele af øen? Så er et sommerhus ideelt for jer. Her får i en fast base, hvor i kan finde ro og hygge på jeres ferie. Find et sommerhus Bornholm i vores udvalg.

Find vej til Bornholms Kunstmuseum

Adresse: Otto Bruuns Pl. 1, 3760 Gudhjem


Det kan du opleve på Bornholms Kunstmuseum

Bornholms Kunstmuseum Arkitektur
© Bornholm Kunstmuseum
Bornholms Kunstmuseum i Gudhjem på Bornholm
© Bornholm Kunstmuseum

Skagensmalerne på Bornholm

Malerne fra Skagens kunstnerkoloni er også et af omdrejningspunkterne for udstillingerne på Bornholms Kunstmuseum. Holger Drachmann, der havde en særlig tilknytning til Bornholm, er her af særlig interesse. Men du kan også beundre Michael Achners og Lauritz Tuxens værker på Bornholms Kunstmuseum.

Den Bornholmske Skole

Den såkaldte “Bornholmerskole”, som blev dannet af kunstnere som Karl Isakson, Edvard Weie og Olaf Rude, var ikke primært defineret af en ensartet kunstnerisk linje, men derimod af et venskabeligt bånd. En masse farver og stor vilje til at eksperimentere kendetegner denne kunst fra det tidlige 20. århundrede.

Abstrakt kunst fra 1930erne

Også på Bornholm blev kunsten mere abstrakt. Her kan du ikke længere beundre øens vilde landskaber direkte, men i stedet må du gætte de bornholmske kunstneres tanker. Udstilling omhandler værker af Gustaf Munch-Petersen, Richard Mortensen og Sonja Ferlov.

2. Verdenskrig

I krigsårene flygtede mange kunstnere til Bornholm. Det er her den abstrakte kunst af Else Alfeldt, Asger Jorn og Erik Thommesen blev til.

Bornholms moderne kunst

Billige boliger var årsagen til, at især håndværkere flyttede til Bornholm i 1960erne. Men billedkunsten blev heller ikke forsømt på den tid. De aktive deltagere i Bornholms kunstnerliv var malere som Inge Lise Westman, Tonning Rasmussen og Hanne Milan.

Også for børn

Bornholms Kunstmuseum vil gerne bringe børn og kunst sammen. Kunstmuseet anbefaler familier, at børnene bliver familiens guide gennem museet. Lad børnene bestemme, hvilke rum I skal besøge næste gang. Lad børnene vælge, hvilke udstillinger der er de mest spændende. Museet har også forskellige børnearrangementer i løbet af året.

Ofte stillede spørgsmål om Bornholm Kunstmuseum

Malerierne på Bornholms Kunstmuseum