Seværdigheder på Bornholm

Lad os bare være ærlige: Den idylliske klippeø Bornholm er faktisk én stor seværdighed i sig selv. Ikke desto mindre imponerer visse seværdigheder naturligvis i særlig høj grad. Øens mest populære turistattraktion må siges at være Hammershus Borgruin fra det 13. århundrede. Skarpt forfulgt af Ekkodalen, der både indbyder til sjove ekkolege og et besøg ved borgruinen Gamleborg. Lystfiskerne og de vandreglade elsker derimod Rubinsøen. Du må selvfølgelig heller ikke glemme at aflægge Bornholms rundkirker et besøg.

Tag et kig tilbage i historien: Hammershus

Hammershus fremstår i dag som en borgruin. Ved indgangen til borganlægget kan du dog stadig se, hvordan borgen må have set ud under sin storhedstid. Hammershus blev bygget i det 13. århundrede og har været fredet siden udgangen af det 19. århundrede. Siden da er bygningsværket løbende blevet restaureret.

Hvad drikker Møller? Få svaret i Ekkodalen

Midt på Bornholm ligger den berømte Ekkodal. Her kan du prøve kræfter med dine egne sjove ekkosætninger, mens du nyder en smuk spadseretur i fortryllende omgivelser. Du kan også slå et smut forbi Gamleborg eller Dronningestenen. Borganlægget Lilleborg er ligeledes et besøg værd.

Rubinsøen – smukke landskaber, der er som skabt til naturelskere og lystfiskere

Hvis du gerne vil fange din egen fisk til aftensmaden, er sommerhusferien absolut det rette sted at gøre forsøget i ro og mag. Her er Rubinsøen på Bornholm et godt sted at starte. Vil du hellere vandre end fiske, er Rubinsøen ligeledes det perfekte udflugtsmål. En fin vandresti snor sig nemlig hele vejen rundt om den idylliske sø.

Bornholms fire rundkirker

Bornholms fire rundkirker er ganske vist bygget på nogenlunde samme måde, men deres historier er vidt forskellige. Østerlars Kirke er den største af de fire rundkirker. Rundkirkerne Nylars, Sankt Ols og Ny Kirke er dog mindst lige så interessante.

Bornholms kunst gennem tiderne

De usædvanlige og ofte meget barske landskaber på Bornholm har altid inspireret kunstnere. I nogle af udstillingerne kan du se de karakteriske landskabsmalerier fra Bornholm. I det 20. århundrede blev kunsten lidt mere abstrakt, men ikke mindre interessant. Forskellige spil og aktiviteter gør at Bornholms Kunstmuseum også er interessant for børn.

Bornholms Rovfugleshow

Rovfuglene er naturligvis omdrejningspunktet hos Bornholms Rovfugleshow. Især under det timelange show kan du opleve, fuglenes virkelige formåen. Udover de spændende rovfugle er der også mulighed for at se andre fugle som papegøjer. høns og ugler. 

Nexø Museum

Nexø Museum er bymuseum beliggende i Nexøs ældste hus. Museet byder på en række spændende udstillinger, der viser byens historie som fiskeriby,  Østbornholms geologi, historiske virksomheder og bombardementet af byen under anden verdenskrig. Nexø Museum byder også på en række foredrag og guidede byvandringer.

Bornholms Sommerfuglepark

Sommerfugle er bare smukke yndefulde dyr. Det er bestemt værd at tage en tur til Bornholms østkyst. I Bornholms Sommerfuglepark kan du ikke kun beundre de farverige sommerfugle, du kan også blive klogere på de smukke dyrs liv.