LUKSUSSOMMERHUSE PÅ FYN OG ØERNE

Udlejning af sommerhuse med pool på Fyn og Langeland

Fyn er fin, hedder det i folkemunde. Og vi må konstatere, at der er noget om snakken. Øen, der ligger i hjertet af Danmark, er en dejlig ferie destination for hele familien. Fyn er dækket af smukke landskaber, omringet af børnevenlige strande, hyggelige byer og fyldt med masser af seværdigheder og attraktioner, som alle familiens medlemmer ville finde sjove at besøge. En ferie i et dejligt sommerhus på denne skønne ø er uden tvivl en Ferie, som I vil nyde. Mangler I at finde luksussommerhuset til årets bedste ferie? Så er vi specialister i sommerhusudlejning og står klar til at hjælpe jer med at finde og leje sommerhus hos os, der passer til præcis jeres ønsker og behov.

 

Sommerhusferie på Fyn omgivet af idyllisk natur

Den fynske natur er noget helt for sig selv og er lige så fin som øen selv. Blandt øens mange naturområder finder I både bakkede landskaber, grønne skove og hvide kyster, hvor I sammen kan gå og cykle lange ture. Hvis I kigger godt efter, kan I på jeres vej spotte frugtbuske, der gemmer sig overalt på Fyn, og hapse en lille, lækker snack. Det er den perfekte måde at tanke energi på, inden I forsætter rundt på jeres tur!

At leje et sommerhus på Fyn er perfekt, hvis man har børn med. De fynske strande er nemlig utroligt børnevenlige, da de har lavt og roligt vand og er brede, så der er god plads til at bygge sandslotte eller spille strandspil. Derudover er vandforholdene også gode, hvis I kan lide at ro i kano eller kajak, eller har lyst til at give det et forsøg. Særligt det sydfynske øhav er ideelt til længere kajakture, hvor I kan hoppe mellem de mange smukke øer. Når i lejer et sommerhus på Fyn, får i et sommerhus, der er placeret således at i har rig mulighed for at opleve den skønne natur. 

 

Rapsmark på Fyn
Rapsmark på Fyn (Foto: Luksushuse.dk)

Naturoplevelser for hele familien

Nogle kalder Svanninge Bakker for Fyns Alper og har flere gange været motiv for malerkolonien Fynbo-malerne i slutningen af 1800-tallet. Det kuperede område ligger på det sydvestlige Fyn en kort tur nord for Faaborg og gemmer på bakker, vandhuler, åbne arealer og smukke udsigtspunkter. Hvis I er heldige, kan I måske spotte den sjældne lille hasselmus, som har hjemme i bakkelandskabet. Svanninge Bakker ligger 126 meter over havets overflade og kan opleves til fods på en af de mange afmærkede stier. Ruterne når i alt op på 35 kilometer, men er delt op i mindre ruter, der kan tilpasses jeres gruppe, uanset om I ønsker en udfordrende vandretur eller hellere vil på en kort skovtur med picnic. Det er også muligt at overnatte i Svanninge Bakker, hvis I gerne vil falde i søvn omringet af grøn natur og med en stjernefyldt nattehimmel foroven.

Besøger I Svanninge Bakker, så ligger en smuttur til Faaborg lige til højrebenet. Den hyggelige købstad er næsten 800 år gammel og har bevaret sine små stræder og gader, der skaber en hyggelig og idyllisk atmosfære. Fra Faaborg Havn kan I sejle med færge til den lille ø Avernakø, hvor den sjældne klokkefrø har hjemme. Klokkefrøen bor ved de seks fredede vandhuller, som findes på øen, og er nem at genkende på sin særlige kvækken, der lyder, som var det en klokke, der spillede en melodi. Det er muligt at overnatte på øens lejrplads og hver sommer afholdes der en tredages musikfestival på øen ved navn Avernax.

Hvis ikke I ved, hvad I skal give jer i kast med på jeres fynske ferie, så er der et nemt svar. Kan i lide gåture eller deciderede vandreture, så er Øhavsstien lige noget for jer. Den 220 kilometer lange rute starter på Østfyn, bevæger sig ned over Sydfyn og slutter på Vestfyn. Selvom ruten er over 200 kilometer lang, skal I ikke lade jer afskrække. I kan sagtens nøjes med at gå et stykke af den og dermed lave jeres vandretur til en dagstur, hvis medlemmer af truppen har kortere ben end andre. Pak en god madpakke og en sodavand og begiv jer ud på ruten, der er afmærket med en. lille vandremand. Husk at tage en kikkert med, så I kan betragte det rige fugle- og dyreliv, der findes langs stien, når I holder pause.

 

Børnevenlige strande på Fyn

Den fynske kystlinje er fyldt med dejlige badestrande for både børn og voksne. Nogle af badestrandene har brede, hvide sandstrande, der er gode til at bygge sandslotte på eller spille bold, og har lavt og roligt vand. Andre strande har dybere vand, flere bølger og er omgivet af interessant natur, som I kan gå på opdagelse i, hvis I har brug for at afbræk fra solbadningen, når i lejer sommerhus på Fyn.

En af de mest populære strande på Fyn er Christiansminde, der ligger på det sydlige Fyn ved Svendborg. Stranden har en skøn udsigt over Svendborg, vandet er dejligt og roligt og ved badebroen lægger veteranskibet M/S Helge til. Tæt på stranden finder i minigolfbane, legeplads og en kiosk, der sælger store softice og mange andre slags is, mad og drikke. Stranden er perfekt til børnefamilien, der gerne vil nyde en dag ved vandet blandet med små aktiviteter.

Når du har lejet et sommerhus på Fyn nær Nyborg, så ligger Fyns Badestrand lige i nærheden, der blev anlagt samtidigt med, at Vestbroen over Storebælt blev bygget. Den store strand er bred og vandet perfekt til at bade i med en lækker og fin sandbund. Vandet fra Storebælt sikrer, at vandet ved Fyns Badestrand altid er klart og lækkert at bade i. Har man småbørn med, skal man være opmærksom på, at vandet bliver dybt nok til at svømme relativt hurtigt. I sommerperioden er der livreddere til stede på stranden fra 10-18. Derudover er der handicapadgang til stranden, toilet, volleybane, legeplads, kiosk og borde/bænkesæt. I kan let få en hel dag til at gå her!

På Nordfyn ligger Hasmark Strand og er et ægte strandparadis. Her er der lavvandet, hvilket gør stranden god til børnefamilier. Derudover er der masser af sjov at give sig til på naturlegepladsen, der ligger på stranden. Her er der et stort klatrestativ, bane til at spille petanque, bålplads, toiletter samt omklædningsrum med udendørsbrusere. Hvis I gerne vil sidde for jer selv og grille, er I mere end velkomne til at medbringe jeres egen grill eller en engangsgrill, som I kan lave mad på. Bordene ved stranden har stålplade, som grillen kan stå på uden besvær. Udover at være børne- og familievenlig er Hasmark Strand også handicapvenlig. Det er nemt at komme til og fra stranden og hos Hasmark Strand Camping er det muligt at låne en af de to badekørestole, som Nordfyns Kommune har stillet til rådighed.

Syd for Fyn på øen Langeland findes også mange skønne strande, der skaber gode oplevelser. En af dem er Ristinge Strand, der er den mest populære strand på Langeland. Nyd en god bog, mens børnene bygger sandslotte eller hop alle en tur i bølgerne. Det er tilladt at grille på stranden, så medbringer I grill, kan I nyde aftensmaden med udsigt til solnedgang over det Fynske Øhav. Det helt særlige ved Ristinge Strand er de 30 meter høje klitter, der løber langs kysten, og at stranden er særligt god til fossiljagt. Vær tålmodige, når I leder gennem sandet ved vandkanten, og så skal I nok støde på flere skatte, som I kan tage med hjem som et sommerferieminde.

 

Skåstrup Strand

Skåstrup Strand (Foto: Luksushuse.dk)

Masser af kulturoplevelser på Fyn

Fyn er en populær feriedestination for sommerhusgæster og har noget at byde på til enhver smag. Øen skaber de perfekte rammer for en fælles ferie, om det er med familien eller vennerne, fordi det er nemt at komme til Fyn, ligegyldigt hvor man kommer fra i landet. Det er det på grund af øens centrale placering som bindeled mellem det østlige og vestlige Danmark, der gør Fyn til det perfekte mødested.

På Fyn vrimler det med mange slotte, herregårde, bindingsværksgårde og charmerende byer, der om sommeren er fyldt med liv, markeder og festivaller. I kan godt gøre jer klar på at få en ordentlig en på opleveren kulturelt. I de fleste fynske byer er der kunstværksteder, hvor I blandt andet kan komme tæt på lysstøberi og keramik, og gallerier, hvor de mange kunstværker kan købes. Vil I hellere til storbyen, er det nemt at komme til øens største by Odense, hvor der venter jer et hav af eventyrlige oplevelser.

En særlig begivenhed, der finder sted i Odense, er den årlige Champagne Festival. I ”Det Røde Pakhus” på havnefronten i Fyns storby afholdes Champagne Festival hos Alfred og Kamilla, hvor udstillere fra hele Danmark kommer og præsentere perlende drikke fra den nordfranske region. I 2019 udstillede ni forskellige virksomheder på individuelle stande, hvor det er muligt at smage på flere glas champagne, der ikke er blandt de 10 udvalgte til festivalen. Derudover kan der tilkøbes en lækker champagneplatte, så maven kan blive fyldt med andet end bobler og som samtidigt komplimenterer smagsoplevelsen, som er udgangspunktet for dagen. Når dagen er omme kl. 22 er der efterfest for dem, der har lyst til at blive hængende og nyde et ekstra glas med vennerne, kæresten eller andre gæster. Læs mere om festivalen her.(https://www.champagnefestival.dk/Om_festivalen.html)

Hvert år afholdes også Det Fynske Dyrskue i Odense. Her har alle familiens medlemmer mulighed for at komme tæt på dansk landbrug. Dyrskuepladsen fyldes med liv, når mere end 750 heste, får, geder og kvæg konkurrerer om at få den bedste bedømmelse. Pladsen byder på et væld af aktiviteter for både voksne og børn. Se med, når en ko malkes, når et får klippes eller vær med til at synge dyrene op om formiddagen. Har du en lille drøm i maven om at blive landmand? Børn har mulighed for at prøve kræfter med erhvervet som minifarmere alle Dyrskuets dage. Er det mere den mekaniske side af landbruget, der fanger din interesse, er Dyrskuet også for dig. På pladsen finder du maskinparken, hvor Europas største og bedste landbrugsmaskiner, droner og robotter står til frit skue såvel som et par veterantraktorer. Børn kan få lov til at deltage i traktortræk og gå på opdagelse i traktorens styrhus. Der sker mange ting til Det Fynske Dyrskue, så det kræver mad og drikke, hvis I skal holde til en hel dag her. Prøv lækker slow food, take-away eller god gammeldags dansk mad fra en af Dyrskuets Street Food boder, mens I nyder den i livlige og hyggelige omgivelser.

Fyn er ingen undtagelse, hvis du har et hjerte, der banker for festivaller. Lyt til din yndlingsmusik live til en af de fynske festivaller. Heartland er en hyggelig festival, der henvender sig til den ældre generation. Her spiller bands, der har eksisteret i længere tid, og ikke moderne popmusik. Heartland varer tre dage og afholdes i de idylliske omgivelser ved Egeskov Slot. Tinderbox er en populær tredages festival, der afholdes lige uden for Odense Centrum. Festivallen er opdelt i to scener - blå og rød, og både familier og unge er blandt festivallens målgruppe. Derudover spilles der elektronisk musik på Magicbox scenen til langt ud på natten for den del af publikum, der har lyst til at give den gas helt ud på de små timer. En anden musikoplevelse på Fyn er Rock Under Broen. Rock Under Broen varer én enkelt dag og afholdes nær Middelfart under Lillebæltsbroen, hvorfra musikoplevelsen har fået sit navn. Store navne har gennem årene spillet her og dagen er derfor næsten altid udsolgt. Tag familie og venner med under armen sammen med et tæppe og nyd dagen sammen med god musik i ørene, når i har lejet et sommerhus på Fyn.

 

Familieferie på Fyn i fortællingens tegn

Man kan næsten ikke sige Fyn uden at sige H.C. Andersen. H.C. Andersens digte sætter et smil på alles læber ung som gammel og lokker tårer frem i vores øjenkroge. Hans eventyr og fortællinger er noget helt særligt og kilde til stor inspiration hos mange. H.C. Andersens vidunderlige univers formidles i børnehøjde på børnekulturhuset Fyrtøjet, hvor fortælling, leg, teater og billedkunst er i fokus. Huset er bygget op omkring workshops, oplæsninger, teaterimprovisation og andre aktiviteter, der alle skal pirre børnenes interesse for egen krop, fortælleevne og forhold til kunst.

En af aktiviteterne, som I kan deltage i, er Eventyrskolen. Eventyrskolen på Fyrtøjet er en introduktion til teaterverden for børn. Der bliver undervist i teknikker og metoder fra den virkelige teaterverden med fokus på det udtryk, man kan skabe gennem brug af sin krop og stemmeføring. I fællesskab fortæller børnene og underviserne historier, udfordre sig selv og troen på egne evner. Undervisningen afsluttes med en lille optræden, hvor børnene viser både hinanden og forældre, resultatet af det arbejde, de har lavet.

En anden spændende aktivitet er Fyrtøjets billedskole. Billedskolen strækker sig over 10 gange og henvender sig til børn fra 0. til 8. klasse. Skolen ledes af billedkunstner og cand.mag. i kunsthistorie Keiko Yada Karsbæk, der introducerer til virkemidler indenfor billedkunsten og hvordan man kan eksperimentere med netop disse. Temaer som farver, kontraster og komposition vil blive gennemgået, foruden kunsttyper som malerier, tegninger, skulpturer og collager. Undervisningen vil hjælpe deltagerne til at udvikle deres evner til at forstå og skabe kunst. Det er vigtigt at bemærke, at man max må være fem børn per voksne besøgende på Børnekulturhuset. Denne voksne skal desuden købe billet.

Andre sjove aktiviteter inden for denne genre er gratis dukketeater på Møntergården. Dukketeatret er gratis, men kræver, at man har bestilt billet på forhånd. Hen over sommer fortælles to historier, den ene er Kejserens Nye Klæder og den anden Klods Hans.

Derudover kan I deltage i byvandringer rundt i Odense by hver anden onsdag i løbet af sommeren. Her skal der også bestilles billet på forhånd. Børn er gratis, mens voksne skal betale entré.

 

H.C. Andersens Hus
H. C. Andersens Hus Odense (Foto: Getty Images)

Loppemarkeder og fødevaremarkeder på Fyn

Der er mange forskellige markeder rundt omkring på Fyn, der alle er nemme at komme til. Kan I lide at gå på skattejagt blandt brugte antikviteter eller ragelse, som nogle ville kalde det, så har vi her samlet et par interessante markeder. I et gammelt andelsmejeri i Guldbjerg tæt på Bogense kan I gå på opdagelse i Bogense Kræmmermarked. Hver uge kommer der mellem 500 og 1000 nye varer til blandt de mange stande, der både er indendørs og udendørs. På Bogense Kræmmermarked kan du finde alt lige fra tøj til fiskegrej og når du har brug for at hvile benene lidt, kan du tage en velfortjent pause i markedets café, der sælger sodavand, pølser og kage.

Vil i hellere slå en tur på loppemarked sammen med en tur til storbyen, så kan I tage på loppemarked på Odense Havn. Odense har Danmarks største udendørs loppemarked, der holder åbent hver søndag fra sidst i marts til starten af oktober. Er et loppemarked med tema mere jer, så kan I besøge Danehof middelaldermarked og -festival i Nyborg. Hvert år i den første weekend af juli rejser Nyborg tilbage i tiden til den mørke middelalder, når der fejres Danehof. Markedet foregår i den historiske del af Nyborg mellem Nyborg Slot og Nyborg Kirke. Stemningen er noget helt særligt og der summer af liv, der bliver pruttet om prisen og de besøgene får sig en uden tvivl en helt særlig oplevelse både kulturelt, underholdningsmæssigt og gastronomisk.

I mange fynske byer afholdes der torvedage ugentligt. Her kan I finde massevis af lækkerier, som I kan tage med hjem til aftensmaden. Der er næsten ikke noget bedre end at tilberede sprøde grøntsager og lækkert kød, som man selv har været med til at udvælge blandt et hav af farver, frugter og flotte fødevarer. I Nyborg kan i tage til Torvedag hver tirsdag fra 10-14, hvor der sælges friske frugter og grøntsager, ost, blomster og diverse hjemmelavede produkter. I Odense er der torvedag hele året hver lørdag og onsdag formiddag, hvor I kan købe alt fra fersk fisk til frisk frugt og grønt.

Også i nogle af Fyns mindre byer kan I tage til torvedag. I Middelfart afholdes torvedag hver lørdag fra 10-14 fra maj til september, i Ringe hver fredag fra 8-18, i Svendborg hver lørdag fra 8-14 og i Faaborg hver tirsdag og lørdag fra henholdsvis 8-17 og 8-14. Her kan I finde mange lækre råvarer og lokale madvarer, der kan stille jeres sult efter både lækker mad og spændende oplevelser i hyggelige rammer.

 

Loppemarked
Loppemarked (Foto: Getty Images)

Julemarkeder på Fyn

Også til jul er der et væld af markeder rundt omkring på Fyn. De hyggelige julemarkeder begynder at vise sig allerede i start november i øens mange købstæder, herregårde og slotte. Her serveres der gløgg og æbleskiver, som I kan nyde, mens I kigger på de mange fine lys, kigger på julepynt i de mange stande, lytter til dejlig musik og måske siger hej til julemanden, der skiftevis er på besøg blandt de mange markeder. Læs mere om dem her. https://www.visitfyn.dk/fyn/oplevelser/julemarkeder

 

Populære seværdigheder og attraktioner på Fyn

Er du og familien til kulturelle oplevelser, så er Fyn ferieøen for jer, hvor det er ideelt at leje et sommer hus på Fyn, så man kan komme til at opleve flere af disse seværdigheder når man endelig er afsted. Øen vrimler med spændende seværdigheder, i kan jo starte med at besøge et af de 123 slotte og herregårde på Fyn. De mest kendte er Egeskov slot og Valdemars slot.

Egeskov Slot er en 460 år gammel vandborg og er den bedste bevarede af sin slags i Europa. Egeskov Slot bliver betegnet som en vandborg, da det omkringliggende vand går helt op til ydermurene. Navnet ”Egeskov” siges at være kommet, fordi der skulle være brugt en hel egeskov til at skabe fundamentet af egetømmer, så slottet kunne bygges midt ude på en sø.

Valdemars slot stod færdig i år 1644 og når I besøger slottet, får i en skrevet folder stukket i hånden, der fortæller jer om slottets historie og udsmykningen af dets lokaler. I dag ejer tv-kendissen Caroline Fleming Valdemars Slot sammen med sin søster. Haven, der omgiver slottet, er en smuk landskabspark med store træer og brede plæner. Haven har derudover et vandbassin og udsigt over søen, der sammen med skoven, skaber en smuk kulisse for slottet.

Andre spændende fynske attraktioner er eksempelvis bridge walking over den gamle Lillebæltsbro. Turen sætter fysikken lidt på prøve, men belønningen er det hele værd, når I på toppen 60 meter over vandets overflade har udsigt over både Sønderjylland og Fyn!

I kan også tage på besøg i den Fynske Landsby. Her rejser I 200 år tilbage i tiden til et samfund, når I går rundt mellem bindingsværkbygningerne, der udgør frilandsmuseets rammer. Bygningerne er præcise rekonstruktioner fra 1800-tallet og bliver levendegjort hen over sommeren. Her viser medarbejderne håndværk, livsformen og traditioner, der karakteriserede livet på landet i det 19 århundrede.

I kan også besøge det zoologiske museum og naturteater Naturama, der ligger i Svendborg. Museet er bygget op omkring moderne og interaktive udstillinger og introducerer jer til de dyr, der har levet i Danmark gennem årtusinder og som i dag lever side om side med os. Har I nogen med på tur, som synes, at museer lyder af alt andet end en dejlig ferie, så tag dem med til Naturama alligevel. Her får de sig nemlig en museumsoplevelse udover det sædvandlige. De kommer til at bruge alle deres sanser, når de konkurrerer med naturens mange dyr, deltager i rundvisninger på museet eller besøger Naturamas enestående lydunivers.

Læs meget mere om attraktioner på Fyn og øer her og find de attraktioner, der passer bedst til jeres ønsker og behov.

 

Egeskov Slot
Egeskov Slot (Foto:Getty Images)

En dagstur til Odense

Er I på ferie på Fyn, kan I også tage en dagstur til Odense. Her er et væld af liv, hyggelige gader og gode shopping muligheder. Tag en tur hertil - byen er let at komme til fra hele Fyn, da Odense ligger i øens hjerte - og oplev de mange seværdigheder og attraktioner, der findes i den fynske storby.

Odense er H.C. Andersens fødeby og her kan I besøge hans barndomshjem. I dette hus blev den store digter og historiefortæller H.C. Andersen angiveligt født. Derfor har man oprettet et museum til ære for manden bag Den lille havfrue, Den grimme ælling og Kejserens nye klæder. Museet er indrettet, som man formoder, at det så ud, da H.C. Andersen blev født her. I museets udstillinger fortælles historien om H.C. Andersens liv, om hans enorme berømmelse, men også om hans store ensomhed, om lysten til at rejse og om hvor svært livet kan være.

Er I glad for eksotiske dyr og er I mange afsted på en gang, så kan I med fordel tage på opdagelse blandt dyrene i Odense Zoo. Her er der plads til at boltre sig, brænde energi af og nyde en is i skyggen, mens I betragter de mange dyr, store som små. Odense Zoo huser mere end 130 dyrearter og 2000 dyr, der bare venter på at gøre dit bekendtskab.

I kan også besøge Danmarks Jernbanemuseum, der ligger blot en spytklat fra hovedbanegården i Odense. På Danmarks Jernbanemuseum har I ikke bare mulighed for at lade jer imponere af de store lokomotiver, men også at høre historien om den danske jernbane, passagernes drømme og lære mere om, hvordan de kongelige rejser med tog.

 

Sommerhusferie på Langeland

Det sydfynske øhav er et af Danmarks smukkeste og blandt bølgerne ligger øen Langeland, som man let kan komme til fra sit sommerhus på Fyn, uanset hvor på Fyn man måtte befinde sig. Langeland er et skønt sted at holde ferie for hele familien. Øen er fyldt med smuk natur, der sikrer gode muligheder for en aktiv ferie på cykel eller med vandreskoene snørede. Der er også gode muligheder for lystfiskeri på Langeland. Øen er spækket med små hyggelige feriebyer og købstæder, der alle er stemningsfyldte særligt om sommeren. Besøg f.eks. den gamle købstad Rudkøbing, hvor I kan gå ture i de brostensbelagte gader og nyde synets af byens originale huse.

Derudover byder Langeland på mange seværdigheder. Besøg for eksempel Langelandsfortet, hvor du kan komme helt tæt på den kolde krig. Langelandsfortet havde til opgave at overvåge Østersøen mellem 1953 og 1989 og koldkrigsmuseet udstiller både ubåde og minestrygere fra denne skelsættende epoke. Eller se de vilde heste, der lever uden indblanding fra os mennesker. De kom til Langeland i 2006 og I har mulighed for at opleve dem på tæt hold. Hestene går i et stort indhegnet område og lever uden menneskelig indblanding. April og maj er højsæson, hvis I vil se føl, men der er fri adgang hele året rundt. Lej sommerhus nu.

 

Sommerhus Fyn

På Fyn er der ikke langt mellem naturskønne sommerhusområder og spændende byer fyldt med kultur og spændende oplevelser. Der er mange lækre områder at tage på ferie i, der alle er små, hyggelige og ligger tæt på vandet. Vi tilbyder udlejning af huse i Skråstrup Strand, Bagenkop, Faaborg, Tårup Strand og Lohals. Klik på et område herunder for at læse mere om det og sommerhuse på Fyn og Langeland. Vi står klar til at hjælpe jer med sommerhusudlejning på fyn når i skal leje sommerhuse. Find alle sommerhuse her.

 

ATTRAKTIONER PÅ FYN OG LANGELAND

Vil du udforske Fyn og Langelands attraktioner? Så anbefaler vi afgjort en udflugt til H.C. Andersens Hus. Huset var (højst sandsynligt) den berømte forfatters fødehjem. Foretrækker du levende dyr fremfor fantasibaserede? Så læg vejen forbi Odense Zoo.

H.C Andersens Hus – den verdensberømte og folkekære eventyrfortællers fødehjem

I dette hus blev den store digter og historiefortæller H.C. Andersen angiveligt født.  Derfor har man oprettet et museum til ære for manden bag Den lille havfrue, Den grimme ælling og Kejserens nye klæder.

Nyborg Slot – det restaurerede slot

Turister kan for øjeblikket kun besigtige Nyborg Slot udefra. Dette bør dog ikke afholde dig fra at lægge vejen forbi, for alene det smukke parkanlæg og det imponerende bygningsværks ydre er grund nok til at besøge Nyborg Slot.

Løver og tigre i Odense Zoo

Odense Zoo befinder sig i udkanten af Odense med en idyllisk beliggenhed lige ved Odense Å. Dermed kan du også vælge at ankomme ad vandvejen. 130 dyrearter og 2000 dyr venter på at gøre dit bekendtskab.

Pingvin i Odense Zoo

Et tilbageblik til den kolde krig – Koldkrigsmuseum Langelandsfortet

Der er allerede gået et kvart århundrede siden den kolde krig. Koldkrigsmuseum Langelandsfort udstiller bådeubåde og minestrygere fra denne skelsættende epoke. Skal det gå mere stille og roligt for sig, er det nærliggende fuglereservat et godt bud.

Egeskov Slot – et slot fyldt med museer

Det middelalderinspirerede Egeskov Slot ligger syd for Ringe på Midtfyn. Slotsmuseet beskæftiger sig ikke overraskende først og fremmest med slottet selv. Også interessant: Det eventyrlige dukkehus Titanias Palads og træmanden under Egeskovs tårnspir, der efter sigende våger over slottet og sikrer dets fortsatte eksistens.

Naturama

I Svendborg ligger det zoologiske museum og naturteater Naturama, hvor I kan komme helt tæt på både fortidens og nutidens kæmper gennem de mange moderne og interaktive udstillinger, som museet er bygget op omkring. Lad alle jeres sanser komme i brug, når I konkurrerer med naturens mange dyr, deltager i rundvisninger eller besøger Naturamas enestående lydunivers, der giver jer en akustisk oplevelse af naturen, der omgiver mennesket i dag.

Danmarks Jernbanemuseum

En spytklat fra hovedbanegården i Odense ligger Danmarks Jernbanemuseum, hvor I ikke bare har mulighed for at lade jer imponere af de store lokomotiver, men også kan sætte jer ind i kupéerne og køre med til Paris. Hør blandt andet historien om den danske jernbane, passagernes drømme og de kongeliges rejser med tog. Besøg også særudstillingen, der sikrer, at selv andet besøg på museet er lige så interessant som den første.

Bridge Walking over Lillebæltsbroen

Få jer en helt særlig oplevelse, når I krydser den gamle Lillebæltsbro 60 meter over vandets overflade og med udsigt over både Sønderjylland og Fyn. Turen sætter fysikken lidt på prøve, men belønningen er det hele værd! Tag hele familien under armen – der er nemlig også lidt at lave, selv hvis man ikke skal med til tops.

Vikingemuseet Ladby - en historie om livet og døden

Med et besøg på Vikingemuseet Ladby bliver historien om vikingerne fortalt ud fra et alternativt perspektiv, nemlig livet og døden. Med udgangspunkt i vikingeskibsgraven af skibet Landbydragen og øvrige fund fra det nordøstlige Fyn er I sikret en anderledes, historisk oplevelse.

Clay Keramikmuseum - Når keramik bliver til kunst

Mange mennesker kender ikke til det kreative og kunstneriske potentiale som findes i keramik. Bliv klogere på keramikken på Clay Keramikmuseum. Uanset om det er smykker eller dukker, kan keramik frigøre fantasien. Hvis du ikke kun vil se keramisk kunst, kan du også købe et kunstværk med hjem i museets lerbutik.

Tag på hvalsafari rundt på Lillebælt

Tag på Hvalsafari og oplev en af verdens højeste bestande af marsvin, der holder til i Lillebælt. Turen rundt på vandet tager cirka to timer, hvorefter I kan tage et smut forbi lyttestationen Øret i Havet for at høre marsvinenes kliklyder eller køre forbi Henner Friisers Hus, hvor der findes en både børne- og voksenvenlig udstilling om marsvinet.

Fjord & Bælt  - mærk livet i havet

I Fjord & Bælts forsknings- og oplevelsescenter kan du opleve livet i det danske hav med alle dine sanser. Her kan du både opleve havdyrene fra vandoverfladen, og se dem under vand fra undervandstunnelen. Fjord & Bælt Centret er en oplevelse for hele familien.

Den Fynske Landsby

Med et besøg i Den Fynske Landsby rejser I 200 år tilbage i tiden til et samfund, hvor mange af nutidens tanker fik liv. Bindingsværkbygningerne, der udgør frilandsmuseets rammer, er præcise rekonstruktioner af bygninger fra 1800-tallet, og med udgangspunkt i disse giver medarbejderne liv til museet gennem fremvisning af håndværk, livsformen og traditioner fra den tid.

Se mere om vores sommerhusområder på Fyn & Øer

Nedenfor kan du se mere om de sommerhusområder, hvor vi har lækre luksussommerhuse.

Bagenkop

Bagenkop

Den lille fiskerby Bagenkop ligger på Langelands sydspids og byder på dejlig strand og hyggelige gader. Byen er omringet af smuk natur med udsigt over Østersøen og et område, hvor I hele året kan finde vilde heste.
Langeland

Langeland

Langeland er et ferieparadis, som danner rammen om en god og uforglemmelig ferie med kulturelle oplevelser. Adam Oehlenschläger er under et af sine besøg, blevet inspireret til at skrive vores nationalsang.
Lohals

Lohals

Lohals ligger på Langelands nordlige spids med en af Danmarks flotteste og tætteste bøgeskove til den ene side og udsigt over Storebælt til den anden. Her er der særligt gode muligheder for lystfiskeri og I løbet af sommeren er den skønne by fuld af liv og musik.
Tårup Strand

Tårup Strand

Grøn natur og børnevenlig strand er nøgleord for Tårup Strand på Sydfyn. Her kan I cykle lange ture blandt store herregårde og slotte, høre de sjældne klokkefrøer på varme forårsdage eller tage en tur ind til Odense by.
Faaborg

Faaborg

Ferie ved den sydfynske købstad Faaborg kombinerer hyggeligt byliv med flotte naturoplevelser. Mange kunstnere holder til ved byen og det mærkes på det rige kulturliv og spændende butikker, som besøgende kan nyde godt af.
Skåstrup strand

Skåstrup strand

Nordfyns varierede natur med smukke skove og 80 km af Danmarks skønneste badestrande og områdets mange attraktioner byder hele året rundt velkommen til et besøg fyldt med masser af spændende oplevelser for hele familien.
Sydfyn

Sydfyn

Sydfyn byder på mange forskellige attraktioner og flotte naturoplevelser, der året rundt er et besøg værd. Det Sydfynske naturlandskab er præget af grønne skove, bakker og kysttrækninger.  
Attraktioner på Fyn og Langeland

Attraktioner på Fyn og Langeland

Er du vild med eventyruniverset? Så kig forbi H.C Andersens hus under dit besøg på Fyn. I Odense Zoo er dyrene til gengæld sprællevende og ægte. På Langlandsfortet er temaet anderledes dystert, her handler det nemlig om den kolde krig.