Attraktioner på Fyn og Langeland

Vil du udforske Fyn og Langelands attraktioner? Så anbefaler vi afgjort en udflugt til H.C. Andersens Hus. Huset var (højst sandsynligt) den berømte forfatters fødehjem. Foretrækker du levende dyr fremfor fantasibaserede? Så læg vejen forbi Odense Zoo.

H.C Andersens Hus – den verdensberømte og folkekære eventyrfortællers fødehjem

I dette hus blev den store digter og historiefortæller H.C. Andersen angiveligt født.  Derfor har man oprettet et museum til ære for manden bag Den lille havfrue, Den grimme ælling og Kejserens nye klæder.

Nyborg Slot – det restaurerede slot

Turister kan for øjeblikket kun besigtige Nyborg Slot udefra. Dette bør dog ikke afholde dig fra at lægge vejen forbi, for alene det smukke parkanlæg og det imponerende bygningsværks ydre er grund nok til at besøge Nyborg Slot.

Løver og tigre i Odense Zoo

Odense Zoo befinder sig i udkanten af Odense med en idyllisk beliggenhed lige ved Odense Å. Dermed kan du også vælge at ankomme ad vandvejen. 130 dyrearter og 2000 dyr venter på at gøre dit bekendtskab.

Pingvin i Odense Zoo

Et tilbageblik til den kolde krig – Koldkrigsmuseum Langelandsfortet

Der er allerede gået et kvart århundrede siden den kolde krig. Koldkrigsmuseum Langelandsfort udstiller bådeubåde og minestrygere fra denne skelsættende epoke. Skal det gå mere stille og roligt for sig, er det nærliggende fuglereservat et godt bud.

Egeskov Slot – et slot fyldt med museer

Det middelalderinspirerede Egeskov Slot ligger syd for Ringe på Midtfyn. Slotsmuseet beskæftiger sig ikke overraskende først og fremmest med slottet selv. Også interessant: Det eventyrlige dukkehus Titanias Palads og træmanden under Egeskovs tårnspir, der efter sigende våger over slottet og sikrer dets fortsatte eksistens.

Naturama

I Svendborg ligger det zoologiske museum og naturteater Naturama, hvor I kan komme helt tæt på både fortidens og nutidens kæmper gennem de mange moderne og interaktive udstillinger, som museet er bygget op omkring. Lad alle jeres sanser komme i brug, når I konkurrerer med naturens mange dyr, deltager i rundvisninger eller besøger Naturamas enestående lydunivers, der giver jer en akustisk oplevelse af naturen, der omgiver mennesket i dag.

Danmarks Jernbanemuseum

En spytklat fra hovedbanegården i Odense ligger Danmarks Jernbanemuseum, hvor I ikke bare har mulighed for at lade jer imponere af de store lokomotiver, men også kan sætte jer ind i kupéerne og køre med til Paris. Hør blandt andet historien om den danske jernbane, passagernes drømme og de kongeliges rejser med tog. Besøg også særudstillingen, der sikrer, at selv andet besøg på museet er lige så interessant som den første.

Bridge Walking over Lillebæltsbroen

Få jer en helt særlig oplevelse, når I krydser den gamle Lillebæltsbro 60 meter over vandets overflade og med udsigt over både Sønderjylland og Fyn. Turen sætter fysikken lidt på prøve, men belønningen er det hele værd! Tag hele familien under armen – der er nemlig også lidt at lave, selv hvis man ikke skal med til tops.

Vikingemuseet Ladby - en historie om livet og døden

Med et besøg på Vikingemuseet Ladby bliver historien om vikingerne fortalt ud fra et alternativt perspektiv, nemlig livet og døden. Med udgangspunkt i vikingeskibsgraven af skibet Landbydragen og øvrige fund fra det nordøstlige Fyn er I sikret en anderledes, historisk oplevelse.

Clay Keramikmuseum - Når keramik bliver til kunst

Mange mennesker kender ikke til det kreative og kunstneriske potentiale som findes i keramik. Bliv klogere på keramikken på Clay KeramikmuseumUanset om det er smykker eller dukker, kan keramik frigøre fantasien. Hvis du ikke kun vil se keramisk kunst, kan du også købe et kunstværk med hjem i museets lerbutik.

Tag på hvalsafari rundt på Lillebælt

Tag på Hvalsafari og oplev en af verdens højeste bestande af marsvin, der holder til i Lillebælt. Turen rundt på vandet tager cirka to timer, hvorefter I kan tage et smut forbi lyttestationen Øret i Havet for at høre marsvinenes kliklyder eller køre forbi Henner Friisers Hus, hvor der findes en både børne- og voksenvenlig udstilling om marsvinet.

Fjord & Bælt  - mærk livet i havet

I Fjord & Bælts forsknings- og oplevelsescenter kan du opleve livet i det danske hav med alle dine sanser. Her kan du både opleve havdyrene fra vandoverfladen, og se dem under vand fra undervandstunnelen. Fjord & Bælt Centret er en oplevelse for hele familien.

Den Fynske Landsby

Med et besøg i Den Fynske Landsby rejser I 200 år tilbage i tiden til et samfund, hvor mange af nutidens tanker fik liv. Bindingsværkbygningerne, der udgør frilandsmuseets rammer, er præcise rekonstruktioner af bygninger fra 1800-tallet, og med udgangspunkt i disse giver medarbejderne liv til museet gennem fremvisning af håndværk, livsformen og traditioner fra den tid.