Bridge Walking på Lillebæltsbroen

Med udsigt over Fyn og Sønderjylland, vandets brusen i ørene og vinden i håret vil en vandretur i 60 meters højde over den gamle Lillebæltsbro være en oplevelse, I sent vil glemme.

Turen over Lillebæltsbroen

Turen starter ved velkomstcenteret, hvor I modtages af jeres guide, der giver jer en grundig sikkerhedsinstruktion og udleverer den heldragt, som I skal have på under turen ud over jeres eget tøj. Derudover får I udleveret en radio til kommunikation og en sele, som I skal spænde jer fast med undervejs på turen. Turen varer to timer og fører jer over Den Gamle Lillebæltsbro, hvor guiden undervejs fortæller om broen, dens historie og udpeger de forskellige ting, I kan se fra broen.

Turen over Lillebæltsbroen kræver en relativt god form, da turen er over 2,5 km. lang, er 60 meter over vandets overflade og indeholder en del trappetrin. Derfor er det ikke muligt for gangbesværede, gravide efter 23. uge eller dem, der lider af højdeskræk, at deltage i turen. Derudover er det forbudt at have indtaget rusmidler eller alkohol inden turen.

For dem, der ikke skal med…

For dem, der ikke har mulighed eller lyst til at deltage i turen over broen, er der stadig masser af underholdning, mens I venter på resten af flokken kommer tilbage fra højderne. Ved velkomstcenteret er der skiftende udstillinger om broen og dens historie, en skøn udendørs legeplads og tarzanbane og adgang til Hindsgavl Naturcenter, der har åbent fra 10-15 i perioden 1. april til 1. oktober. Derudover er der mulighed for at lave mad over bål eller nyde medbragte madpakker i området omkring velkomstcenteret.

Lillebæltsbroen kort fortalt

I år 1924 blev opførelsen af en jernbane- og færdselsbro over Lillebælt vedtaget. Inden da var den eneste måde over sundet med færge. Året efter blev arbejdet påbegyndt og næsten 10 år senere i maj måned 1935 stod broen færdig med en længde på 1178 meter, en bredde på 20,5 meter og en pris på 42 millioner kroner. Broen har sidenhen undergået flere renovationer og deler mængden af trafik over vandet med sin makker længere mod nord, Den Nye Lillebæltsbro.

Her finder I broen

Galsklintvej 4
5500 Middelfart

Kontakt centeret på tlf.: +45 88 32 58 00 alle dage fra 09.00 til 14.00 

Se mere og bestil jeres billeter på deres hjemmeside.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspiration til den næste ferie i sommerhus
Vi sender løbende nyheder, tips og inspiration til din ferie, og du kan til enhver tid framelde dig igen.
Din emailadresse bliver hos os.
MANGE TAK FOR DIN TILMELDING TIL NYHEDSBREVET
Vi glæder os til at forkæle dig med nyheder omkring vores luksushuse. Før vi kan gøre det, er du dog nødt til at bekræfte din tilmeldingen via linket i den mail, vi har sendt dig.