Egeskov Slot

Egeskov Slot er en 460 år gammel vandborg, som er beliggende i det sydfynske landskab. Slottet er anerkendt som værende Europas bedst bevarede vandborg, som i dag huser grevefamilien Ahlefeldt.

En tur til Egeskov Slot

Egeskov Slot er en yndet turistattraktion og besøger I et af vores poolhuse på Sydfyn, så er der blot små 20 minutters kørsel til slottet.

Et kig på Egeskov Slots historie

Slottet blev bygget af lensmand Frands Brockenhuus og stod færdigt i 1554. Navnet ”Egeskov” siges at være kommet, fordi der skulle være brugt en hel egeskov til at skabe fundamentet af egetømmer, så slottet kunne bygges midt ude på en sø. Tiden, da Egeskov blev bygget, var plaget af politisk uro og derved var der mange, som valgte at bygge boliger i svært tilkommeligt terræn. Egeskov Slot bliver betegnet som en vandborg, da det omkringliggende vand går helt op til ydermurene.

Slottet består af to langhuse, som er forbundet med en tyk dobbeltmur. Dette betød, at hvis man var under angreb kunne man opgive det ene hus, men samtidig kæmpe videre fra det andet. Dobbeltmuren er godt indrette med både løntrapper og en brønd.

Den eneste indgang til slottet var via vindebroen.

Slotsmuseet

Egeskov Slot har selvfølgelig en riddersal. Riddersalen blev restaureret i 1975 og i 1986 åbnede salen og andre af slottets lokaler for turister. Et af disse lokaler er blandt andet Jagtstuen, som rummer flere trofæer af den tidligere greves. I har blandt andet mulighed for at se verdens største Impala antilope, med 90 cm horn, hænge på væggen.

Der er også mulighed for at besøge Den gule stue, som er møbleret med Louis XVI-møbler. Her kan I også se det meget sjældne og elegante wiener-ur med indbygget orgelværk. 

Selve Slottet er uden tvivl den vigtigst del af museet, men i den tidligere kornlade åbnede Veteranmuseet i 1967 og det har siden spredt sig til de omkringliggende avlsbygninger. 

Titanias Palads

Dukkehuset Titanias Palads er lavet af den britiske maler Sir Nevile Wilkinson, som en gave til hans datter. Dette imponerende dukkehus tog ham hele 15 år at konstruere, så det blev så eventyrligt som muligt. Sir Nevile Wilkinson gjorde det dog ikke helt alene, han fik hjælp af en flok dygtige irske håndværkere. Dukkehuset indeholder 3000 dele og er udlånt til Egeskov Slot af LEGO-fonden.

Myte på slottet

Det siges på slottet, at hvis Egeskovs træmand, som ligger under tårnspiret, flyttes fra sin plads på puden, så vil slotte synke i voldgraven julenat. Dette resulterede i at familierne i gamle dage aldrig holdt jul på slottet i frygt for at det ville synke. Grevefamilien i dag holder dog troligt jul på slottet og sætter ydermere risengrød op til træmanden.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspiration til den næste ferie i sommerhus
Vi sender løbende nyheder, tips og inspiration til din ferie, og du kan til enhver tid framelde dig igen.
Din emailadresse bliver hos os.
MANGE TAK FOR DIN TILMELDING TIL NYHEDSBREVET
Vi glæder os til at forkæle dig med nyheder omkring vores luksushuse. Før vi kan gøre det, er du dog nødt til at bekræfte din tilmeldingen via linket i den mail, vi har sendt dig.

Slotshaven

Haven på Egeskov Slot har igennem tiderne været tilset af verdenskendte havearkitekter og –eksperter, som har bidraget til at haven står, som den gør i dag.

Slotshaven har igennem mange år været i udvikling, men det startede først rigtig tilbage i 1713, hvor slotsejeren fjernede vindebroen og derved skabte landfast kontakt til den før så fjendtlige verden.

Slottets første labyrint blev anlagt i 1730, så den adelige familie og deres tilrejsende sommergæster fik en legeplads. Der er endnu en labyrint på slottet, som er åben for offentligheden og den er, så vidt det vides, verdens største. Så hvem er mon hurtigst til at løse labyrintens gåde?

Nu til dags finder I blandt andet også en rosenhave samt en dufthave, hvor gæsterne har lov til at røre planterne.

Adressen

Hvis I har lyst til at besøge Egeskov Slot, så har I adressen her:

Egeskov Gade 18

5772 Kværndrup

Danmark