I eventyrforfatterens fodspor – H.C. Andersens Hus

Hvem kender ikke snedronningen? Eller fortællingen om "Kejserens nye klæder"? Den Lille Havfrue er sågar blevet foreviget i en berømt tegnefilm. H.C. Andersen er uden tvivl en af verdens vigtigste eventyrforfattere. H.C. Andersen skrev dog ikke kun eventyr, men også digte, romaner og teaterstykker. Den verdensberømte forfatter har vitterligt boet i "H.C. Andersens Hus". Eller det går man i hvert fald ud fra.

En udflugt til H.C. Andersens fødehjem

H.C. Andersen blev født i Odense. Huset, han formentlig voksede op i, står her stadig. H.C. Andersens hus står på Hans Jensens Stræde, kun få minutter til fods i sydvestlig retning fra H.C. Andersens Museum i Odense på Fyn. Du kommer til Fyn fra Jylland og Sjælland via E20.

Formentligt H.C. Andersens fødehjem

Den dag i dag er det stadig ikke lykkedes med sikkerhed at opklare, hvorvidt den berømte forfatter og digter nu også virkelige blev født i netop dette hus. Sikkert er det dog i hvert fald, at hans bedstemor boede i dette hus, og i Andersens fødselsår var hans tante ligeledes tilmeldt denne adresse. Det formodes, at Andersen ikke boede særligt længe i dette hus, men derimod tilbragte en stor del af sin barndom i Munke Møllestræde. Her ligger museet "H.C. Andersens Barndomshjem" da også.

Fødehjemmet som museum

Allerede i år 1905 blev der indrettet et museum i Andersens formodede fødehjem. Huset blev i den forbindelse gennemrenoveret. Museet blev åbnet den 2. april 1908 på H.C. Andersens fødselsdag. I 2005 blev der føjet en ny tilbygning til museet. Fødehjemmet er indrettet, som det må formodes at have set ud i år 1805.

Eventyrene vakt til live

Lægger du vejen forbi haven bag huset, kan du opleve H.C. Andersens eventyr blive vakt til live på scenen i "Lotzes Have". Om sommeren kan du opleve H.C. Andersen Festspillene fremført på friluftsscenen i Den Fynske Landsby.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspiration til den næste ferie i sommerhus
Vi sender løbende nyheder, tips og inspiration til din ferie, og du kan til enhver tid framelde dig igen.
Din emailadresse bliver hos os.
MANGE TAK FOR DIN TILMELDING TIL NYHEDSBREVET
Vi glæder os til at forkæle dig med nyheder omkring vores luksushuse. Før vi kan gøre det, er du dog nødt til at bekræfte din tilmeldingen via linket i den mail, vi har sendt dig.

Glem alt om Den grimme ælling – H.C. Andersens fødehjem er en fryd for øjet

Elskede du også H.C. Andersens eventyr som barn, og/eller læser du dem gerne højt for dine egne børn, kan et besøg i H.C. Andersens fødehjem ikke undgå at blive en interessant udflugt. Medregner man den nye museumstilbygning, er der aktiviteter nok til en hel eftermiddag.

Fødehjemmets adresse:

H.C. Andersens Hus
Hans Jensens Stræde 45
5000 Odense

Vil du vide mere? Så besøg museets hjemmeside.