Vikingemuseet Ladby

Ladbyskibet er et vikingeskib, der blev fundet i 1935 af apoteker og amatørarkæolog fra Odense Poul Helweg Mikkelsen, og som i år 1937 blev udgravet og støbt i beton. Efter udgravningen var det tydeligt, at skibet havde fungeret som skibsgravplads, det vil sige, at skibet var blevet begravet sammen med dets kaptajn. Skibsgraven er i dag centrum for Vikingemuseet Ladby, der med graven og museumsbygningen fortæller historien om vikingerne, livet og døden.

Udstillinger og aktiviteter på Vikingemuseet

I dag består museet af mere end bare end gravhøj, nemlig et mere tidssvarende formidlingsmuseum af vikingeskibsgraven og vikingetiden i sin helhed. Blandt andet fortæller udstillingen Landbykongens Verden om manden fra graven og besvarer de mange spørgsmål, der gennem tiden er blevet stillet på de mange rundvisninger ved højen. Museet rummer gods fra vikingeskibsgraven og øvrige fund fra vikingetiden fra det nordøstlige Fyn. Derudover findes der også fremvisninger af aktuelle fund, formidling af forskningsprojekter, særudstillinger og et værksted til fundbehandling. Sidst men ikke mindst ligger der en rekonstruktion af skibet Landbydragen og vugger i fjorden ved museet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspiration til den næste ferie i sommerhus
Vi sender løbende nyheder, tips og inspiration til din ferie, og du kan til enhver tid framelde dig igen.
Din emailadresse bliver hos os.
MANGE TAK FOR DIN TILMELDING TIL NYHEDSBREVET
Vi glæder os til at forkæle dig med nyheder omkring vores luksushuse. Før vi kan gøre det, er du dog nødt til at bekræfte din tilmeldingen via linket i den mail, vi har sendt dig.

Rundvisning

Få mere ud af et besøg på Vikingemuseet Ladby med en privat rundvisning. Rundvisningerne varer omkring en time og skal bestilles på forhånd. Rundvisningerne består enten af en tur rundt på museet eller handler om Ladbytapetet. Det er muligt at vælge en ekstra halv time til om enten Ladbytapetet eller Ladbydragen. Derudover er det muligt at bestille et besøg på museet om aftenen.

Find vej til Vikingemuseet Ladby

Museet findes på følgende adresse:

Vikingevej 123

5300 Kerteminde

Besøg museets hjemmeside og læs mere her.