Ferie i Luksussommerhus ved Limfjorden

Udlejning af store sommerhuse med pool ved Limfjorden

Limfjorden er et naturskønt område i toppen af Danmark, som strækker sig fra Thyborøn i vest til Hals i øst og sundet deler Vendsyssel og Thy fra resten af Jylland. Den lange kystlinje er næsten 1.000 km og byder på mange dejlige badestrande og flotte naturoplevelser. Her venter jer en god ferie i stilfulde luksussommerhuse!

I VIKINGERNES FODSPOR VED LIMFJORDEN

På Museum Mors kan man få et indblik i områdets natur og landskab gennem tiden og der er mulighed at se forskellige fossiler og spor fundet i området helt tilbage fra vikingetiden.

Luksushusene ved Limfjorden tiltrækker mange sportsudøvere og naturelskere. Med sin skønne udsigt til øerne Mors og Fur hører Glyngøre til et af de populære sommerhusområder ved Limfjorden. På Fur kan I gå på fossiljagt og nyde den imponerende natur. Eller slå et smut forbi det kendte bryghus.
Østligt for Venø bugt ligger Ejsingholm og Hostrup strand, som byder på kuperet terræn og flotte badestrande. Dette indbyder blandt andet til gå-, løbe- og cykelture. Venø Bugt er ydermere et yndet udflugtssted blandt lystfiskere, kajakroere og vindsurfere.   
I Sillerslev er der mulighed for at opleve autentisk charme fra en rigtig fiskerlandsby på Mors. Luksussommerhusene her er ideelle til familier, som ønsker en afslappende ferie i smukke omgivelser. Virksund ligger relativt sydligt ved Hjarbæk fjord og med både marina, golfbaner og flotte strande er her de bedste rammer for en god ferie i et luksussommerhus med pool.

POOLHUS MED AKTIVITETER FOR HELE FAMILIEN

En ferie i et poolhus ved Limfjorden er noget helt særligt. Her finder I flotte bugter, stejle skrænter, klitlandskab og store skove. Fra de mange bakkehøje er der en flot udsigt over landskabet. En udflugtstur kunne gå til Nationalpark Thy eller være en sejltur på fjorden. Strandene ved Limfjorden er desuden ideelle for sejlsportsudøvere. Her kan både surfes, windsurfes, kitesurfes og Toftum Bjerge er et populært område til paragliding. I Glyngøre finder I desuden en stor dykkerpark med skibsvrag, vraget af en kampvogn, forhindringsbaner, stenrev og en grotte.

De, som gerne vil ose og opleve byliv, vil finde sig godt tilpas i de større omkringliggende byer Nykøbing, Thisted, Struer og Skive. Også Danmarks fjerdestørste by, Aalborg, er et besøg værd under ferien ved Limfjorden. Her finder I forskellige butikker, restauranter, caféer og seværdigheder.

LIMFJORDENS SEVÆRDIGHEDER, I IKKE VIL GÅ GLIP AF

Luksushusene ved Limfjorden giver jer det bedste udgangspunkt for at udforske de omkringliggende seværdigheder. Dertil hører eksempelvis den velbevarede middelalderborg Spøttrup ved Skive og Aalborgs 600 meter lange Limfjordsbro, som klappes op, når store skibe skal sejle under. Jesperhus Blomsterpark med legeland og junglezoo er et flot og sjovt udflugtsmål for hele familien. Kalkgruberne i Mønsted er verdens største kalkmine, som I har mulighed for at opleve på tæt hold. Også et besøg på Jyllands ældste bondegård, Frilandsmuseet Hjerl Hede er anbefalelsesværdigt. Her kan I fordybe jer i gamle håndværkstraditioner og landbrugsmetoder og få et indblik i livet i en lille dansk landsby i gamle dage.

SOMMERHUSUDLEJNING VED LIMFJORDEN

Ved Limfjorden tilbyder vi sommerhusudlejning i Virksund, Ejsingholm samt ved Hostrup Strand. I kan se mere om et område ved at klikke herunder. Hos Luksushuse.dk er vi specialister i sommerhusudlejning og vi udlejer luksussommerhuse mange andre steder i Danmark, Nordtyskland og Sverige. I kan læse mere om de forskellige områder her.

 

Attraktioner ved Limfjorden

Er du på udkig efter seværdigheder ved Limfjorden, der kan blæse dig og din familie bagover? Så sæt kursen mod Mønsted Kalkgruber, hvor du kan begive dig ned i den kolde, underjordiske labyrint af minegange og samtidig blive klogere på kalkbrydningens historie i Danmark. Er du mere interesseret i plante- og dyrelivet over jordoverfladen? Så læg vejen forbi de mange eventyrlige blomster og sommerfugle i Jesperhus Blomsterpark. På Frilandsmuseet Hjerl Hede kan du dykke ned i Jyllands historie fra stenalderen til i dag. Også et besøg værd: Daugbjerg Kalkgruber og Spøttrup Borg.

Mønsted Kalkgruber

Begiv dig ned i de underjordiske og kølige minegange, og dyk samtidig ned i den spændende historie om Mønsted Kalkgruber. En tur ned i kalkgruberne tager ca. to timer og fører både gennem store hulrum og små minegange. Det underjordiske hulesystem har en samlet længde på i alt 60 km. Husk jakke, da temperaturen kun er 8 grader året rundt.

Jesperhus Blomsterpark

Interessante skulpturer og en farvestrålende blomsterkulisse venter dig i Jesperhus Blomsterpark. Ungerne vil elske at boltre sig i parkens vandland, der både strækker sig over en udendørs og indendørs del. Afslut en begivenhedsrig dag i Jesperhus Blomsterpark med at bevise dit værd på bowlingbanen.

Friluftsmuseet Hjerl Hede

Det kulturhistoriske friluftsmuseum Hjerl Hede er det perfekte sted at dykke ned i Jyllands historie. Mere end 40 historiske bygninger er blevet genopført på Hjerl Hede som en tro kopi af originalen. Herunder Danmarks ældste bondegård fra 1546. Danmarks stolte traditioner inden for kunsthåndværk er ligeledes repræsenteret på Hjerl Hede.

Verdenskortet

Tag familien med på en jordomrejse hos Verdenskortet ved Klejtrup Sø. Her kan I opleve en miniudgave af verden med søer, floder, bjerge og ørkener. I sommermånederne kan de mindste sejle en tur i små både på Stillehavet.

Ved verdenskortet finder du desuden en 18-hullers minigolfbane, minizoo med klappedyr, labyrint, hoppepude og masser af gamle spil og legeredskaber for hele familien.

Daugbjerg Kalkgruber

Med sine 1500 år på bagen er Daugbjerg Kalkgruber den ældste kalkmine i hele Skandinavien. Tag hele familien med ned i 60 meters dybde, og oplev hvordan der helt ind i det 20. århundrede blev udvundet kalk i Danmark. Glæd dig til en spændende rundtur i den kølige kalklabyrint dybt under jorden. Undervejs fortæller guiden desuden om røveren Jens Langkniv, som engang søgte tilflugt i de underjordiske gange.

Spøttrup Borg

Spøttrup Borg kan du rejse tilbage til Middelalderen. Spøttrup Borg er utrolig velbevaret og giver derfor et enestående indblik i dagligdagen på borgen for 500 år siden. Spøttrups nærmeste omgivelser tæller bl.a. Spøttrup Sø, der er kendt for sit rige dyre- og fugleliv. Dermed er slottet både et kulturhistorisk og naturskønt udflugtsmål. Bag borgen vokser der mange forskellige krydderurter og lægeplanter.

Foto 2, copyright: John Sommer

Museum Salling

Besøg et af de fem museer i Skive området og oplev de 55 millioner gamle fossiler på Fur, historien om fiskerne og jernbanen i Glyngøre, se moderne kunst på Skive Museum og oplev ridderne på Spøttrup Borg. Der er masser af lærerige og sjove oplevelser på museerne ved Limfjorden.

Viborg Domkirke

Talt på besøgende er domkirken i Viborg en af de største attrakltioner i det midtjyske. Hvert år besøger over 100.000 gæster den smukke kirke, som blev opført omkring år 1100. Download domkirkens app og få en digital rundvisning i kirken.

Hostrup strand

Hostrup strand

Ved Sallings sydkyst ved Limfjorden ligger det dejlige sommerhusområde, Hostrup Strand, med udsigt over Venø bugt.
Glyngøre

Glyngøre

Glyngøre er en gammel fiskerby ved Sallingsund, der byder på flotte og afslappende omgivelser til feriegæster. Fra den hyggelige by ved Limfjorden er der udsigt til øerne Mors og Fur.
Virksund

Virksund

Virksund ligger i Midtjylland og er en lille by beliggende ved Hjarbæk Fjords udmunding ved Limfjorden. Fra Virksund er der 20 kilometer til Skive og 34 kilometer til Hobro, hvor der er gode shoppingmuligheder.
Attraktioner ved Limfjorden

Attraktioner ved Limfjorden

Kalkgruber og blomsterparker – her kan du læse mere om Limfjordens mange attraktioner