Attraktioner på Sydhavsøerne

Planlægger du en ferie på Møn, Falster eller Lolland? Så kan du roligt skrive et par af de største seværdigheder i din udflugtskalender. I Knuthenborg Safaripark boltrer 40 forskellige dyrearter sig på i alt 600 hektar og venter på at lære dig nærmere at kende. Maribo Domkirke har også en spændende historie ar fortælle.

Knuthenborg Safaripark er hjem for 40 dyrearter fordelt over 600 hektar

Knuthenborg Safaripark er ingen vårhare, for parken slog portene op første gang i 1866. Godt 900 dyr fordelt på 40 forskellige dyrearter har deres hjem i parken. Parken er inddelt i jordens syv kontinenter, og visse steder er det tilladt at lade bilen stå og komme helt tæt på dyrene. Står safarisolen lidt for skarpt på himmelen, er der heldigvis gode muligheder for at køle af med flere sjove vandattraktioner.

Maribo Domkirke som historiefortæller

Maribo Domkirke blev bygget i det 15. århundrede. Størstedelen af kirkens inventar stammer den dag i dag stadig fra grundlæggelsen. Glem ikke at beundre kirkens smukke parkanlæg og sø. Her er der anlagt fine springvand, og området egner sig fremragende til ro og meditation.

Møns Klint - historien om Danmarks grundlæggelse

Møns Klint byder på naturskønne områder, som blev skabt for mere end 12.000 år siden. Der er rig mulighed for at nyde klintens skønhed både fra oven eller nedefra fra stranden. Hvis I er heldige, kan I finde fossiler af mindre forhistoriske dyrearter.

GeoCenter Møns Klint – et tilbageblik på Danmarks begyndelse

GeoCenter Møns Klint er et af Danmarks mest spændende sciencecentre, hvor der er udstillinger, der daterer hele 70 millioner år tilbage i tiden. Der er mere end 20 forskellige og lærerige aktiviteter. En af udstillingerne omhandler blandt andet, hvordan Danmark er blevet formet i løbet af de sidste mange millioner år.     

Koldkrigsmuseum Stevnsfort – et levn fra fortiden

Koldkrigsmuseum Stevnsfort er beliggende ved Stevns Klint og ud til den sydlige del af Øresund. Fortet står, som da den Kolde Krig ophørte og det giver en autentisk følelse af, hvordan tiden var under den Kolde Krig. Museet tilbyder guidede ture, som giver mulighed for at komme ned i den underjordiske del af fortet. 

Marielyst er en ferieby der har det hele

Marielyst Strand er en af Danmarks bedste badestrande og den strækker sig ca. 20 km langs Falsters kyst og er ideel for børnefamilier. Marielyst Torv forbinder den hyggelige ferieby med stranden, så efter en god dag på stranden, kan man nyde feriestemningen på Danmarks største træterrasse. 

Guldborgsund Zoo & Botanisk Have – Vildt hyggeligt

Guldborgsund Zoo & Botanisk Have har mere en 80 forskellige dyrearter, tusindvis af planter, sjov naturlegeplads og dinosaur udgravningssandkasse. Du kan også opleve de frække aber og søde pingviner, når hele familien besøger zoo, hvor der er noget for alle.

Golf og Fun Park er fyldt med mange aktiviteter for hele familien

Golf og Fun Park har et utal af sjove oplevelser for hele familien. Parken byder blandt andet på Europas længste minigolfbane og både fodbold- og håndboldgolf. Prøv også de sjove Bumper Balls og lav vilde tacklinger uden at komme til skade. Dette er blot et lille udvalg af, hvad parken har at byde på.

Møns Museum – fortællinger fra fortiden

Møns Museum har I mulighed for at dykke ned i øens historie fra oldtid til nutid. I kan også tage på en vandretur på Camønoen, som er en 175 km. lang vandrerute. I kan planlægge turen, så den tilpasses jeres ønsker og fysik. Det er en aktiv måde at opleve øens natur, kulturhistorie og gastronomi.

Tag på en autentisk udflugt til Middelalderen

Når I besøger den rekonstruerede middelalderby Sundkøbing på Nykøbing Falster, får I virkelig følelsen af at være rejst tilbage i tiden. Det er ikke bare de gamle bygninger, de fritgående dyr og medarbejdernes beklædning, der bidrager til jeres oplevelse, men også den enorme viden, som medarbejderne har om livet i Middelalderen, og som de med glæde deler med jer.

Krokodille Zoo

I Krokodille Zoo kan I besøge alle nulevende krokodillearter, hvoraf mange enten er truede eller næsten udryddede. Træd ind i tropiske omgivelser og få et indblik i disse fantastiske skabningers liv, samt mange af de dyr, som krokodillerne lever side om side med i deres naturlige omgivelser.

BonBon-Land: sommerlandssjov for hele familien

I sommerlandet BonBon-Land har rutsjebanerne sjove navne og forlystelserne er fordelt på flere niveauer, så der er sjov til både de vilde og de knap så vilde. Hele året rundt og særligt i skolernes sommerferie er der musik, dans, cirkus og andre sjove aktiviteter på programmer, så sommerfuglene i maven kan få sig en lille pause, hvis der er behov for det.

Fuglsang Kunstmuseum

Fuglsang Kunstmuseum udstilles kunst helt tilbage fra 1700-tallet, dog er samlingen stærkest repræsenteret i årene 1900-1950 og består af både papir, malerier og skulpturer. Det er også værd at slå et smut forbi hjemmesiden for at se, hvad der foregår af aktiviteter på museet. Særligt i skolernes ferie er der masser af børne- og familiesjov.

En actionfyldt dag på Marielyst Go-Kart & Paintball Center

Gokart og paintball er selvfølgelig voksenaktiviteter, men hos Marielyst Go-Kart & Paintball Center er der også aktiviteter for børnene. Her er både en gokartbane til de lidt større børn og en elbilbane til de allermindste. 

Nakskov Skibs- og Søfartsmuseum

For de skibsinteresserede er Nakskov Skibs- og Søfartsmuseum et slaraffenland. Udstillingerne varierer fra modelskibe til klædedragter og mange andre spændende ting som har med søfart at gøre. Bliv klogere på hospitalsskibet Jutlandia fra den kendte Kim Larsen sang og det berømte Skoleskibet Danmark.  

Stevns Klint tager jer med 60 millioner år tilbage i tiden

På Sjællands østkyst ligger Stevns Klint, der siden 2014 har været listet som en del af UNESCOs Verdensarv. Her kan I få et unik indblik i, hvad der skete med jorden, da dinosaurerne uddøde og lod pattedyrene og dermed mennesket udvikle sig. Det er en helt særlig oplevelse at besøge området, der ligger smukt ud til Østersøen og med masser af vildt dyre- og planteliv.

Foto 2, copyright: Kim Wyon