Koldkrigsmuseum Stevnsfort

Under den Kolde Krig var halvøen Stevns en vigtig brik i Vestens forsvar og Stevnsfortet havde til opgave at kontrollere den sydlige indsejling af Øresund. Stevnsfortet var bemandet og klar til krig hele døgnet i løbet af Den Kolde Krigs periode.

Den Kolde Krig

Verdens befolkning holdt vejret under Den Kolde Krig, da verdens kapitalistiske og kommunistiske lande flere gange var på bristepunktet til at bryde ud i en atomkrig.
Stevnsfortet blev bygget ind i Stevns Klint i 1950-53 og havde som funktion at kontrollere den sydlige indsejling af Øresund. I løbet af de næste 40 år var fortet bemandet alle døgnets 24 timer og klar til kamp, hvis der skulle udbryde krig mellem øst og vest.

Tiden efter den kolde krig

Stevnsfortet blev nedlagt efter Den Kolde Krigs afslutning og i 2008 genåbnede fortet som et museum, hvor man tager tilbage i tiden i en autentisk og unik ramme.

Det underjordiske fort

Det underjordiske fort har ikke ændret sig, siden krigen var på sit højeste. Stevnsfortets underjordiske gange er 1,7 km lange og befinder sig 18 m under jorden.

Guidet tur

På Koldkrigsmuseet Stevnsfort tilbydes der guidede ture af erfarne guider. Det anbefales at tage på en guidet tur, da det er den eneste mulighed for at komme ned i den underjordiske del af fortet. På den guidede tur kommer I også forbi kanonerne og de andre installationer i det omkringliggende terræn.   

Legetøj for de voksne

Se Stevnsfortets terræn fra en anden vinkel og find jeres indre legebarn frem. Der er nemlig mulighed for at leje en minikampvogn og prøve kræfter med disse mægtige maskiner.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspiration til den næste ferie i sommerhus
Vi sender løbende nyheder, tips og inspiration til din ferie, og du kan til enhver tid framelde dig igen.
Din emailadresse bliver hos os.
MANGE TAK FOR DIN TILMELDING TIL NYHEDSBREVET
Vi glæder os til at forkæle dig med nyheder omkring vores luksushuse. Før vi kan gøre det, er du dog nødt til at bekræfte din tilmeldingen via linket i den mail, vi har sendt dig.

Efter besøget

Efter besøget er der rig mulighed for selv at gå på opdagelse. Udenfor hegnet kan resten af terrænet udforskes, da både de sydlige kanontårne og fortets helikopterplads ligger udenfor hegnet. Derudover kan man gå en tur langs Stevns Klint og nyde den smukke udsigt udover Øresund.

Picnic i det fri

Tag jeres madpakker med og nyd den smukke natur. I museets velkomstbygning er der mulighed for at købe vand, kaffe, slik og is.

Her finder I Koldkrigsmuseum Stevnsfort

Korsnæbsvej 60
4673 Rødvig

Find dem også på deres hjemmeside her.

Søger I sommerhuse nær Koldkrigsmuseum Stevnsfort, så klik herunder.