Møns Klint

For millioner af år tilbage, efter Kridttiden, undergik kloden store ændringer og kontinenterne hævede sig. Da Danmark blev ramt af den sidste istid for omkring 12.000 år siden, blev kridtlagene skubbet op og derved blev de stejle klinter skabt.
Så er I vilde med vild natur blandet med idyllisk natur? Så tag et smut til en af Danmarks mest interessante seværdigheder og få en oplevelse for livet.

Udflugt til Møns Klint

Blot 20 minutters kørsel fra Stege findes et af Danmarks absolut flotteste naturfænomener, nemlig Møns Klint. Tag en madpakke med og spis den med en fantastisk udsigt.
Tag Rute 287 fra Stege til Møns Klint.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspiration til den næste ferie i sommerhus
Vi sender løbende nyheder, tips og inspiration til din ferie, og du kan til enhver tid framelde dig igen.
Din emailadresse bliver hos os.
MANGE TAK FOR DIN TILMELDING TIL NYHEDSBREVET
Vi glæder os til at forkæle dig med nyheder omkring vores luksushuse. Før vi kan gøre det, er du dog nødt til at bekræfte din tilmeldingen via linket i den mail, vi har sendt dig.

En oplevelse for den aktive familie

Møns Klint strækker sig fra Møns Fyr i syd til Liselund Slotspark i nord og er i alt 7 km lang. Klintens højeste kridtaflejring er på hele 128 meter og det er med at have de gode gå-sko på, da Møns Klint har Danmarks længste trappe med hele 496 trin fra klintens top til stranden. Der er derfor rig mulighed for både at opleve klinten oppefra og nedefra.

Geologi

Klinten blev skabt for mange år siden, da Danmark blev ramt af den sidste istid, hvor gletsjere skubbede kridtlagene op af havet og derved skabte de høje klinter. Møns Klint består af kridtaflejringer og den er i konstant forandring.
Klinten er yderligere et godt sted, hvis du og din familie er interesseret i fossiler. Der er nemlig rig mulighed for at finde alt fra forstenede rygskjolde fra blæksprutter til mindre forhistoriske havdyr.

Møns Klint fra oven

Seværdigheder på Møns Klint

Udover selve oplevelsen ved at se Møns Klint, så består området omkring klinten af mange enestående seværdigheder. Tag for eksempel på en rejse tilbage i tiden ved GeoCenter Møns Klint og oplev tilblivelsen af klinten.

Endnu en seværdighed på Møns Klint er den store kontrast der opstår mellem klintens kolde og vilde landskab og den mere frodige del af klinten. Tag på skovtur på Timmesø Bjerg, hvor nogle af Danmarks ældste bøgetræer vokser eller tag et smut tilbage til 1700-tallet ved at besøge Liselund Slot og Park.

Hvor finder jeg Møns Klint?

Møns Klint
4791 Borre
Danmark

Er I på udkig efter et sommerhus nær Møns Klint, så klik herunder.