Bunkermuseum Hanstholm

Oplev Nordeuropas største befæstningsanlæg fra Anden Verdenskrig og mærk historiens vingesus, når du føres tilbage i tiden og oplever en del af verdenshistorien, der har haft stor indflydelse på vores liv i dag.

Danmarks største bunkermuseum

Bunkeren, som Bunkermuseum Hanstholm tager sit udgangspunkt i, har en grundplan på ca. 3000 kvadratmeter, tog omkring fire måneder at bygge og husede 90 tyske soldater. Nogle af bunkerens rum er indrettet som dengang, tyskerne boede i dem, så oplevelsen bliver mere virkelighedsnær. Andre rum byder på udstillinger om eksempelvis skibe og kanoner fra krigstiden.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspiration til den næste ferie i sommerhus
Vi sender løbende nyheder, tips og inspiration til din ferie, og du kan til enhver tid framelde dig igen.
Din emailadresse bliver hos os.
MANGE TAK FOR DIN TILMELDING TIL NYHEDSBREVET
Vi glæder os til at forkæle dig med nyheder omkring vores luksushuse. Før vi kan gøre det, er du dog nødt til at bekræfte din tilmeldingen via linket i den mail, vi har sendt dig.

Tæt på men alligevel så langt fra

På dokumentationscenteret kan du komme helt tæt på de tyske soldaters hverdag, hvor udstillinger tager dig med 80 år tilbage i tiden. Udstillingerne fortæller om krigens maskiner, der spænder over både fly, kanoner og pistoler. Her er det også muligt at se et lille udvalg af de originale våben, som bunkeren var bevæbnet med.

En anden udstilling tager udgangspunkt i menneskets rolle i krigen på både den danske og tyske side og fortæller historien om, hvordan Hanstholm blev forvandlet fra en fredelig fiskerby til et af krigens danske knudepunkter i løbet af kort tid. Historien om den danske befolkning og de tyske soldaters liv bliver vakt til live gennem ord, billeder og film og giver dermed et unikt indblik i livet under krigen på Danmarks vestkyst.

Gå på opdagelse i det fri

Syd for Hanstholm ligger en stor samling bunkere, hvoraf mange er åbne og tilgængelige for offentligheden. Her kan I gå på opdagelse i et af de bedst bevarede bunkerbatterier i Danmark, der består af hele 19 bunkere og som ligger i den nordlige del af vildtreservatet ved Hanstholm.

”Jeg er omgivet af hundehoveder, hængerøve, slapsvanse, skidesprællere, socialdemokrater…” - og tyske skatte!

I sommeren 1971 blev Olsen Banden i Jylland blandt andet optaget i nogle af de bygninger, man kan se på Bunkermuseum Hanstholm. Egon og hans to følgesvende, Benny og Kjeld, leder efter en efterladt tysk skat bestående af guldbarrer og dollars. Skatten finder du næppe under dit besøg på museet, men du kan gå på jagt efter nogle af de bunkere og områder, der blev brugt i scener fra filmen.

Virtuelt orienteringsløb

Hvis ikke Olsen Banden skattejagten er nok for dig, så kan du tage på et virtuelt orienteringsløb rundt på museet. Ved at downloade Woop App på din mobil får du adgang til tre orienteringsløb af forskellige sværhedsgrader, der bringer dig rundt på museet på en alternativ måde gennem opgaveløsning og via gps-koordinater. Det er en sjov tur, som uden tvivl bringer dig rundt i dele og dimensioner af museet, som du ikke havde fundet på egen hånd.

Kontakt Bunkermuseum Hanstholm

Bunkermuseum Hanstholm
Molevej 29
7730 Hanstholm

Se museets hjemmeside for yderligere information.