Lille Vildmosecentret

Kom helt tæt på noget af Danmarks ældste natur, lær om alle de dyr og planter, som mosen er hjem for, og undersøg, hvordan mennesket har gjort brug af mosen gennem tiden med et besøg på Lille Vildmosecentret og alle dets interaktive udstillinger.

Oplevelser både ude, inde og på egen krop

Lille Vildmosecentret har fire spændende udstillinger, der er bygget op over temaerne mosens tilblivelse, mosen og menneske, mosens planter og dyr og oplevelser i mosen. En udstilling fokuserer på de tre hjortearter, man kan finde i mosen. Her kan du gå på oplevelse og få svar på alle de spørgsmål, du kunne have om nordens kæmper. Hvis benene i løbet af besøget får brug for et lille hvil, vises der i centrets biograf seks forskellige film, der omhandler mosens natur, dyr og årstider.

Kom helt tæt på dyrene

Udenfor i ’Det Vilde’ kan du besøge de store dyr, der har hjemme i mosen, blandt andet ørnen, tranen, vildsvinet, krondyret og elgen. Her kan du både være heldig at spotte en af kæmperne og opleve, hvordan livet som nordisk kæmpe er ved at sammenligne egen krop og sanser med deres. Derudover er det muligt at komme helt tæt på centrets vildsvin. De fodres nemlig flere gange hver dag.

Meget mere end en mose

Hvis ikke et besøg i mosen kan få dig og din familie op fra sofaen, så er det heldigt, at centret byder på meget, meget mere. Med både adgang til Vildmosegaard, shelterplads, park, udsigtstårn, bålhytte og naturlegeplads, hvor du kan møde trolden Lille Vildma, så er en sjov eftermiddag i det fri med både læring og bevægelse på dagsordenen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspiration til den næste ferie i sommerhus
Vi sender løbende nyheder, tips og inspiration til din ferie, og du kan til enhver tid framelde dig igen.
Din emailadresse bliver hos os.
MANGE TAK FOR DIN TILMELDING TIL NYHEDSBREVET
Vi glæder os til at forkæle dig med nyheder omkring vores luksushuse. Før vi kan gøre det, er du dog nødt til at bekræfte din tilmeldingen via linket i den mail, vi har sendt dig.

Feriesjov hele året rundt

Gennem alle årets årstider og ferier er der masser at lave i Lille Vildmosecentret. Påskeferien og foråret er fyldt med vandreture og fotoudstillinger, mens sommeren byder på krabbefiskeri, troldeleg, guidede ture, jagt og bagning over bål. I slutningen af sæsonen, i løbet af efteråret, tilbydes arrangementer med fokus på skovens føde, naturens forandring og dyr i brunst, mens efterårsferien sætter et punkt for sæsonen på centret med flåning af vildt, sjov med græskarhoveder og madlavning over bål. Det er aldrig kedeligt i mosen!

Kontakt

Læs mere om Lille Vildmosecentret eller besøg centret på adressen nedenunder.

​Lille Vildmosecentret

Birkesøvej 16, Dokkedal

9280 Storvorde

Tlf.: 99 31 75 50