Sjælland – oplevelser nok til et helt land

Kultur på Sjælland? Her finder du hurtigt, hvad du søger. Kunstelskere bør afgjort tage en afstikker til det internationalt anerkendte museum for moderne kunst, Louisiana. Er du mere til fart over feltet og sug i maven? Så løs billet til Sommerland Sjælland eller eventyrlige Tivoli midt i København. Er du mere i humør til uhyggelige spøgelseshistorier, går du helt sikkert ikke forgæves på stemningsfulde Kronborg Slot.

For de kunstbegejstrede: Louisiana

Louisiana oplever du kunsten på en helt ny og nærværende måde. Her udviskes grænserne mellem arkitektur, natur og kunst. I børnehuset kan børnene slippe kreativiteten løs under kyndig vejledning. Og hvem ved? Måske gemmer der sig en moderne kunstner blandt familiens yngste medlemmer?

Frederiksborg Slot – 500 års historie

Frederiksborg Slot huser også Det Nationalhistoriske Museum, og her kan du opleve vidt forskellige arkitektoniske stilarter. Slottets kunst og interiør vidner om de skiftende trends op igennem historien, og gør en rundtur i slottets gemakker til en fascinerende oplevelse. Danmarkshistorien gøres desuden levende og interessant for de yngste.

Flere attraktioner end du kan nå på én dag: Sommerland Sjælland

Nogle gange har dagen bare ikke timer nok, sådan føles det i hvert fald i Sommerland Sjælland. Det hyggelige sommerland har nemlig masser af sjove esser og overraskelser i ærmet. Glæd dig til en begivenhedsrig dag i Sommerland Sjælland – og husk at tage tidligt afsted! Er du til rutsjebaner, en rask dyst på gokart-banen eller måske en sejltur langs Amazonfloden? Sommerland Sjælland er spækket med oplevelser for hele familien.

Kronborg Slot – historisk verdenskulturarv

Spøger det virkelig på Kronborg Slot? Forhåbentlig er spøgelserne i så fald venligsindede. Eller vågner den legendariske kriger Holger Danske mon op til dåd igen? Slottet er ikke kun udnævnt til verdenskulturarv, men er i sandhed også en attraktion i verdensklasse. Kommer du forbi i højsæsonen, kan du være heldig at fange en forestilling på slottets friluftsscene, HamletScenen.

Attraktioner for hele familien: Tivoli

Tivoli er skam meget mere end bare en fortryllende kulisse – her kan du virkelig få sendt adrenalinen på himmelfart. Prøv f.eks.: Den vilde "Monsunen" eller en hæsblæsende tur med rutsjebanen "Dæmonen". Du kan også nyde udsigten over byen i den 80 meter høje forlystelse Himmelskibet.

Bryggeri og kunst på Carlsberg Museum

Carlsberg Museum er et interessant udflugtsmål, uanset om du interesserer dig for øl og brygkultur. Du kan bl.a. beundre museets skulptursamling, historiske have og gallerier. At rundvisningerne også omfatter smagsprøver har selvfølgelig ikke ligefrem gjort Carlsberg Museum mindre populært. Man kan dog sagtens deltage i en rundvisning, selvom man ikke drikker alkohol.

Hils på beboere fra alle verdens kontinenter: København Zoo

København Zoo er en såkaldt geozoo, og den er derfor inddelt i kontinenter. I den nordiske zoo kan du således opleve nordiske dyr som f.eks. ulve, moskusokser eller bjørne. I Australien er det derimod giraffen eller den tasmanske djævel, der plirer mod dig fra den anden side af hegnet. Familiens yngste vil helt sikkert elske havens flotte legepladser, der er inspireret af dyrenes verden.

1000 kvadratmeter i 3D – Tycho Brahe Planetarium

Har du appetit på en rejse ud i verdensrummet? Så er Tycho Brahe Planetarium det perfekte sted at starte. Sæt dig godt tilrette i biografen med det kuppelformede lærred på 1000 kvadratmeter, og bliv klogere på universet omkring dig – i 3D. Der er altid flere forskellige film på programmet, så du kan også komme med ned på havets dyb eller ind i junglen.

Fredensborg Slot – kongefamiliens residens

Når kongefamilien opholder sig på Fredensborg Slot, er det desværre ikke tilgængeligt for turister. I juli måned kan du dog godt komme på rundvisning på slottet. Slotsparken kan under alle omstændigheder besøges året rundt.

Danmarks science center - Experimentarium

Igennem de mange interaktive udstillinger som Experimentarium rummer, har I mulighed for at lære om alverdens fysiske og biologiske emner gennem sjov, leg og afprøvelse på egen krop. Følg en af temaruterne, tag til science show eller oplev dissektionen af eksempelvis et menneskeøje. På Experimentarium er der masser at lave og det er alt sammen i videnskabens tegn!

Besøg Bakken – verdens ældste forlystelsespark

10 km. nord for København finder du Bakken, som er placeret midt i Dyrehaven. På Bakken er der noget for enhver smag. Du kan prøve forlystelser og spilboder, tage et afbræk på en af Bakkens mange restauranter, opleve den gratis underholdning på Friluftsscenen eller tage på en Øltour på Bakkens beværtninger. Mulighederne er mange – og heldigvis er der både gratis underholdning og koncerter i løbet af sæsonen samt altid gratis entré til Bakken.

Asserbo Slotsruin tager jer med tilbage i historien

Først et kloster, siden et slot og til sidst en ruin. Den bedste måde at opleve historien om Asserbo Slot er at besøge ruinen i Asserbo Plantage. 

Nordsjællands Fuglepark - oplev fuglene i deres naturlige habitat

I Nordsjællands Fuglepark foregår alt på dyrenes præmisser. Fuglene og pattedyrene kan bevæge sig frit i parken, og mange danske dyr har også taget ophold i parken. De daglige fodringer og fugleshows er højdepunkterne for de besøgende.

Geopark Odsherred

Geopark Odsherred introducerer dig til regionens natur og kultur. Fra bronzealderen gennem middelalderen til nutidens økologiske landbrug.

Polarhistorie og smukke omgivelser

Knud Rasmussens polarekspeditioner må have været spændende. Genopdag polareventyrene med et besøg i Knud Rasmussens Hus. Her kan du se udstillinger fra Knus Rasmussens rejser gennem Grønland og Alaska. Museet er meget familievenligt, og der er gratis adgang for børn og unge. Og rundt i huset er der god plads til, at børnene kan løbe rundt og se sig omlkring.

Heatherhill for alle naturelskere

Heatherhill er en oplevelse hele året. Om sommeren kan du vandre gennem det kuperede lyngklædte landskab. Følg paragliderne gennem luften. Om vinteren bliver Heatherhill et paradis for de der vil kælke og køre i kane. Du kan også gå en smuk tur gennem det smukke vinterlandskab.

Odsherred Zoo Rescue

Odsherred Zoo Rescue ligger ved Asnæs i Nordvessjælland. Her kan du tage børnene med i børnezoo, se de mange forskellige aber og de spændende dyr i krybdyrhuset.

Udforsk København på Segway

Hvorfor udforske København til fods, når man kan tage turen rundt på Segway? Segway-turene gennem København tager jer forbi en lang række af de mest kendte attraktioner og monumenter i hovedstaden. Uanset om I vælger den korte rundtur på 1 time eller den lange tur på 2 timer er en Segwaytur i København en sjov oplevelse for hele familien. 

Stevns Klint tager jer med 60 millioner år tilbage i tiden

På Sjællands østkyst ligger Stevns Klint, der siden 2014 har været listet som en del af UNESCOs Verdensarv. Her kan I få et unik indblik i, hvad der skete med jorden, da dinosaurerne uddøde og lod pattedyrene og dermed mennesket udvikle sig. Det er en helt særlig oplevelse at besøge området, der ligger smukt ud til Østersøen og med masser af vildt dyre- og planteliv.

Foto 2, copyright: Kim Wyon