Fredensborg Slot

Fredensborg Slot er udført i nordisk barokstil. Kongefamilien bebor slottet flere måneder af året, og derfor er det kun muligt at besøge selve slottet i juli måned. Slotsparken kan dog besøges året rundt.

Fredensborg Slot er et fornemt eksempel på nordisk barokstil og kaldes derfor ofte for Danmarks Versailles. Jagtslottet blev bygget i det 18. århundrede.

Slottets placering

Fredensborg Slot ligger på Nordsjælland tæt ved Esrum Sø. Du når slottet via hovedvej 6 og Endrupvej. Herefter følger du bare skiltene. Under alle omstændigheder er det næsten umuligt at overse det gigantiske slotsanlæg.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspiration til den næste ferie i sommerhus
Vi sender løbende nyheder, tips og inspiration til din ferie, og du kan til enhver tid framelde dig igen.
Din emailadresse bliver hos os.
MANGE TAK FOR DIN TILMELDING TIL NYHEDSBREVET
Vi glæder os til at forkæle dig med nyheder omkring vores luksushuse. Før vi kan gøre det, er du dog nødt til at bekræfte din tilmeldingen via linket i den mail, vi har sendt dig.

Historien bag Fredensborg Slot

Slottet ligger egentlig oven på et gammelt jagtområde. Jagtområdet blev flittigt brugt af Kong Christian 5. og hans søn Frederik 6. i det 18. århundrede. Af den grund var det nærliggende at anlægge et jagtslot på området. Til at starte med var der tale om en lille sommerresidens, der stod færdig i 1722. Frederik IV havde held med at engagere sin hofgartner Johan Cornelius Krieger til opgaven, der nu blev opgraderet til hofarkitekt. I det oprindelige design bestod Fredensborg Slot af en rektangulær hovedbygning i to etager. Hertil kom en central kuppelbygning, der var en etage højere. Slottet var omgivet af en ottekantet plads, der samtidig rummede tjenerstabens bygninger. Haven rundt om slottet gik helt ned til Esrum Sø.

Fra sommerresidens til stort slot

Under Frederik 5. og Christian 6. blev slottet udvidet betragteligt. Hovedbygningen fik tilføjet to nye etager samt sidefløje. Bygningerne omkring den ottekantede plads blev også udvidet markant. I denne periode indtog Fredensborg Slot pladsen som Frederik 5.'s yndlingsslot. Da han giftede sig med sin anden kone, Juliane Marie, holdt han således bryllupsfesten her. I 1760 stod den franske hofarkitekt Nicolas-Henri Jardin for at ombygge slotshaven.

Oplev det Smukke Fredensborg Slot i Nordsjælland

Slotskirken

I 1726 blev slottet udvidet med en kirke. Hofarkitekten Johan Cornelius Krieger var ansvarlig for denne tilbygning. Kirken udmærker sig især ved de korintiske søjler, der består af elefantstødtænder. Kirken danner ofte rammen om kongelige dåbsfester og konfirmationer. Der er også blevet indgået flere kongelige ægteskaber i kirken. I 2006 fik kirken et nyt loftsmaleri. Kirkens interiør befinder sig i vid udstrækning stadig i originaltilstand.

Kan du få en rundtur på slottet?

Slottet bebos stadig af kongefamilien store dele af året. Og som ved de fleste kongelige residenser har turister desværre ingen adgang til de kongelige gemakker. I juli er det dog undtagelsesvist muligt at få en rundtur på slottet. Kongefamilien bor nemlig hovedsageligt på slottet om foråret og efteråret. Slotsparken er dog tilgængelig for offentligheden hele året rundt. Slotsparken er en sand fryd for øjet og et besøg værd i sig selv.

Fredensborg Slot er en udflugt værd året rundt

Det er dog kun muligt at komme ind på slottet i juli måned. Holder du sommerferie på Sjælland i juli måned, er der altså ekstra god grund til at lægge vejen forbi slottet. Den imponerende slotspark er dog åben for offentligheden året rundt. Nyd en gåtur i det fortryllende parkanlæg, der indbyder til rolige stunder og eftertænksomhed.

Slottets adresse

Slottet 1B
3480 Fredensborg
Danmark

Besøg slottets website. Her finder du interessante og praktiske oplysninger om slottet. God fornøjelse med planlægningen af dit besøg.