Tycho Brahe Planetarium

Planetarium i København er navngivet efter den berømte danske astronom Tycho Brahe. Tag med langt ud i det mystiske rum og lær mere. Se de forskellige interessante film i IMAX format og ikke mindst det utrolige univers i 3D. 

Tag med en tur ud i rummet

Rummet er en mystisk størrelse og er fyldt med mange interessante fænomener, blandt andet partikelsammenstød og supernovaeksplosioner. Tycho Brahe Planetarium tager jer med langt ud i det ydre rum og giver jer et unikt indblik blandt andet i hvad stjerner, sorte huller og nordlys er.  

Ved et besøg på Planetariet kan I gå på opdagelse i og blive klogere på universet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspiration til den næste ferie i sommerhus
Vi sender løbende nyheder, tips og inspiration til din ferie, og du kan til enhver tid framelde dig igen.
Din emailadresse bliver hos os.
MANGE TAK FOR DIN TILMELDING TIL NYHEDSBREVET
Vi glæder os til at forkæle dig med nyheder omkring vores luksushuse. Før vi kan gøre det, er du dog nødt til at bekræfte din tilmeldingen via linket i den mail, vi har sendt dig.

Udstillinger

Udstillingen Rummissioner er en interaktiv udstilling, hvor I blandt andet kan opleve jer selv ved forskellige bølgelængder af lys. Bliv klogere på rummet ved at udforske rumsonder, kigge på planeters kratere og send en rumsonde til Mars. I kan også opleve det forskellige udstyr, der er nødvendigt for at kunne kigge helt ud i det ydre rum.

Planetariet er opkaldt efter den danske astronom, Tycho Brahe. I finder en lille udstilling, der er baseret på hans liv og forskning.
I kan også opleve en vaskeægte månesten, der blev bragt til jorden af Apollo 17-missionen i 1972. Det siges, at det er den største udstillede månesten udenfor USA. 

Derudover kan I udforske spørgsmålet ”hvor kommer vi egentlig fra?” i udstillingen Made in Space. Her kan I kigge nærmere på Big Bang, stjerner og sorte huller.  

Tycho Brahe Planetarium i København

Film ud over det sædvanlig

Besøger I Planetariet, må I ikke gå glip af de utroligt spændende film, der vises i Kuppelsalen. Filmene bliver vist på en 1000 kvadratmeter stor skærm, så hvis I skulle have svært ved at skelne mellem film og virkelighed, så er I ikke de eneste. Den store skærm udvisker nemlig linjerne mellem film og virkelighed og det vil føles, som om I er med i filmen. Filmene omhandler naturens fantastiske underværker, samt hvad der sker langt ude i universet. Forestillingerne vises i IMAX format, der giver jer den bedste oplevelse, og selvfølgelig også i 3D, så det kommer så tæt på virkeligheden som muligt.

Konklusion

Er I også fascineret af, hvad der foregår ude i rummet? Så er Tycho Brahe Planetarium det helt oplagte valg. I får garanteret en masse sjove og spændende oplevelser uanset alder. Det er helt klart et besøg værd.   

Hvor finder vi Tycho Brahe Planetarium?

I finder Tycho Brahe Planetarium i København på følgende adresse:

Gl. Kongevej 10

1610 København V

Se mere på Planetariets hjemmeside.