Luksussommerhuse i Østjylland

STORE SOMMERHUSE I EBELTOFT, FJELLERUP, GRENÅ STRAND, SAKSILD OG HVIDBJERG

I Østjylland finder du smukke bakkede landskaber med vidtstrakte marker, dejlige børnevenlige strande, storby indenfor rækkevidde, seværdigheder og attraktioner. Med andre ord: Østjylland har alt, hvad du behøver til en dejlig ferie for hele familien.

SEVÆRDIGHEDER OG ATTRAKTIONER I ØSTJYLLAND

Holder du ferie i Østjylland, får du det bedste fra begge verdner. Både dejlig natur og spændende storbyer. Besøg for eksempel Nationalparken Mols Bjerge og gå en tur i det enestående istidslandskab, der inkluderer skov, hede, søer, kyst og hav. Der er rig mulighed for at udforske Mols Bjerge selv, men der er også mulighed for en guidet tur, hvor I får en masse information om områdets dyr og planter.

Skal I være kulturelle, så tag for eksempel på tur i Danmarks andenstørste by, Aarhus. Aarhus byder blandt andet på ét af Nordeuropas største kunstmuseer, nemlig ARoS Kunstmuseum. Eller besøg købstadsmuseet Den Gamle By, som tager jer med tilbage til de gamle dage. 

Ebeltoft er en af Østjyllands absolutte perler. Om sommeren emmer byen af feriestemning, men selv udenfor højsommeren er byen et besøg værd. Ebeltoft er blandt andet kendt for sine hyggelige smalle gader med brosten og bindingsværkshuse på stribe. Besøg Glasmuseet i Ebeltoft og oplev den imponerende glaskunst – udstillingerne skifter løbende, så I kan altid vende tilbage uden at skulle se det samme.

Skal der slappes af på stranden, så har Saksild efter sigende Østjyllands bedste badestrand. Østjyllands kyst er generelt bestående af lækre og børnevenlige strande.

Der er også spændende forlystelsesparker for hele familien. Tag for eksempel i Djurs Sommerland og mærk de vilde sus i maven fra rutsjebanen. Eller kør en tur i Tivoli Friheden og bliv svimmel i karrusellen. 

SOMMERHUSUDLEJNING I ØSTJYLLAND

I Østjylland tilbyder vi luksussommerhuse i Fjellerup, Ebeltoft, Grenå Strand, Hvidbjerg, Saksild, Juelsminde og på Samsø – se mere ved at vælge et område herunder. Du kan også læse mere om Djursland her.

Vi har siden 2003 været specialister i sommerhusudlejning, så hos os kan I altid være sikre på at finde netop det sommerhus, der passer til jeres behov.

Slotte, dyreparker og forlystelser: Sæt kursen mod Østjylland

Dette er blot et lille udvalg af de mange alsidige attraktioner. Nationalpark Mols Bjerge er mere end et smukt kuperet landskab ud til Kattegat. Til parken hører også hyggelige købstæder og majestætiske herregårde. I Skandinavisk Dyrepark og Randers Regnskov kan du komme tæt på både pattedyr og krybdyr, mens Tivoli Friheden lover masser af sug i maven og fart over feltet.

Oplev den enestående natur i Nationalpark Mols Bjerge

Nationalpark Mols Bjerge

I Nationalpark Mols Bjerge kan du gå på opdagelse blandt historiske herregårde og enestående naturlandskaber. Tag på udflugt til den hyggelige købstad Ebeltoft, eller mærk historiens vingesus under en tur til slotsruinen Kalø smukt beliggende i Kalø Vig. Runddyssen Poskær Stenhus bringer bronzetiden helt tæt på.

Skandinavisk Dyrepark

I Skandinavisk Dyrepark kan du opleve isbjørne og rovfugleshows. Skandinavisk Dyrepark er hjem for mange forskellige dyrearter, der alle stammer fra den nordiske region. Således kan du møde både glubske ulve og fredelige elge i parken. Følg naturstien forbi en gammel ruin og masser af vilde planter. Til parkens attraktioner hører naturligvis også en stor legeplads.

En udflugt til regnskoven: Randers Regnskov

Det regner måske nok en del i Danmark, men en regnskov i Østjylland? Ja, du læste rigtigt. Besøg regnskovens dyr og planter i Randers Regnskov. Under tre store kupler kan du opleve regnskovsmiljøer fra tre forskellige kontinenter. Regnskoven bebos af godt 250 forskellige dyrearter. Det er ganske vist ikke tilladt at røre ved dyrene eller fodre dem, men du kan nu komme ret tæt på alligevel.

Steigen Sie hinauf auf die Evolutionstreppe und erleben Sie die lebendige Geschichte unserer Erde. Die archäologischen Ausstellungen im Moesgård Museum sind herausragend und unvergesslich.

Forhistoriske tider – Moesgård Museum

På 16.000 moderne kvadratmeter præsenterer Moesgård Museum etnografiske og arkæologiske udstillinger. Selve museumsbygningens fremragende arkitektur er i høj grad en seværdighed i sig selv og danner nogle helt unikke rammer om museets udstillinger. Udstillingerne i sig selv går også nye og utraditionelle veje, prøv f.eks. evolutionstrappen, hvor du kan møde syv rekonstruerede menneskearter på vejen op.

Marselisborg Slot

Den imponerende Marselisborg Slotspark i engelsk stil med små søer, en rosenhave og en række kunstværker er en seværdighed i sig selv. Marselisborg Slot blev bygget i det 19. århundrede. Det er muligt at besigtige slottet, når kongefamilien opholder sig andetsteds.

Im Karussell Roter Baron

Hæsblæsende forlystelser i Tivoli Friheden

Forlystelsesparker henvender sig måske først og fremmest til børn, men i Tivoli Friheden venter der hele familien en uforglemmelig dag. De modige kan nyde udsigten over skov, hav og by fra den 40 meter høje forlystelse Sky Fall. De små vil til gengæld elske at besøge legeområdet Hoppe Loppe Land eller tage kørekort i Bille By. Hurtige rutsjebaner skorter det heller ikke på: I Cobra suser du gennem parken med 70 km/t og hovedet nedad.

Den Gamle By

I Den Gamle By kan du gå på opdagelse i Århus, som byen så ud fra det 17. til det 20. århundrede. Træd ind i originalt indrettede lejligheder, værksteder og butikker, der står præcist, som de gjorde dengang. Du kan også møde beboere i autentisk påklædning. Herudover kan du også opleve starten af det 20. århundrede, de brølende 1920'ere.

 Als Würfel mit einer Höhe von 43 Metern konstruiert präsentiert das ARoS Museum Highlights der internationalen Video-, Licht und Installationskunst.

For kunstinteresserede: ARoS Kunstmuseum

ARoS Kunstmuseum er designet som en terning på 43 meter med en farvestrålende regnbuering på toppen. Som gæst på museet kan du se frem til et møde med international lys-, video- og installationskunst. Børn og unge keder sig bestemt ikke på ARoS, men kan prøve kræfter med kunstneriske processer og anderledes materialer i de såkaldte kreative Studios.

AQUA – ferskvandsakvariet

Det familievenlige oplevelsescenter AQUA har til huse i Midtjylland og omfatter en smuk naturpark og Skandinaviens største ferskvandsakvarium. I naturparken kan du møde bævere, storke og vildsvin. Vildsvinet skal ungerne nok ikke klappe, til gengæld må de gerne røre ved havets beboere i specielle rørebassiner.

250 dyrearter på Kattegatcentret

Kattegatcentret – så tæt har du aldrig været på verdenshavenes fascinerende beboere. Kattegatcentret er et udflugtsmål i særklasse: Har du mod på det, kan du efter grundig forberedelse sågar komme ud at dykke med hajer. Lyder det lige vildt nok, kan du i stedet besøge sælerne i bassinerne udenfor.

Fascinerende dyr fra mange forskellige verdensdele i Ree Park

Ree Park er fuld af interaktive oplevelser, der lader dig opleve klodens dyrearter på en helt ny måde. Prøv f.eks. en tur på kamelryg, udforsk den store afrikanske savanne med en rigtig safaribil, eller kør ud på prærien med Amerika Ekspressen. Hertil kommer den flotte naturlegeplads, der er et hit blandt familiens yngste.

Fregatten Jylland – verdens længste træskib

På halvøen Djursland kan du gå ombord i Fregatten Jylland, der måler imponerende 102 meter fra for- til agterstavn. Mandskabsrummene på fregatten er en tro kopi af originalen. Ombord på fregatten kan du prøve at lade de tunge kanoner eller nyde udsigten fra den 23 meter høje rigning.

Kom ombord på verdens længste træskib - Fregatten Jylland

Hjortsvang Museum

På landsbymuseet Hjortsvang Museum kan du se udstillinger i 8 huse fra 1750-1800-tallet, og opleve livet på landet og se de ændringer, der er sket i løbet af de seneste 200 år. På museet får du et indblik i hvordan det daglige slid og aftentimernes stille sysler gik for sig.

Djurs Sommerland - Nordens største sommerland

I Djurs Sommerland er der mere end 60 forskellige forlystelses fordelt over de otte temalande Bondegårdsland, Piratland, Vikingeland, Vandland, Mexicoland, Westernland, Afrikaland og Sommerland. Med andre ord er der attraktioner til legebørn i alle aldre. I kan medbringe jeres egen madpakke eller købe forplejning hos et af parkens mange spisesteder. 

Givskud Zoo - ikke kun spændende for børn

Givskud Zoo vil ikke kun underholde publikum men parken har også forpligtet sig til at bevare truede dyrearter. I Givskud Zoo finder dyr det hjem, der måske snart ikke længere findes i naturen. Børnene vil også blive overraskede over de dyr, der allerede er uddøde: dinosaurerne. Du kan udforske zoologisk have til fods eller som safari i bil.

Givskud Zoo

Gorillapark - sjovt og udfordrende

I Gorillapark kan I udfordre jer selv og jeres klatreevner. Her er der ægte spænding – er I modige nok til at klare klatrebanen og har I klatreevner som en gorilla? Her er der klatreruter både for begyndere og øvede klatrere så en tur i gorillaparken kan blive en uforglemmelig dag for hele familien.

Lad dig fortrylle på Ebeltoft Glasmuseum

Glas har evnen til at lege med lys på en måde, som næsten ingen andre materialer kan. Glas i sig selv er næsten et naturkunstværk, men hvis en glaskunstner giver en hånd med, så kan glas blive til helt fortryllende kunsthåndværk. Og det er netop det, der gør et besøg på Glasmuseet i Ebeltoft interessant.

Det Grønne Museum på Gl. Estrup

Alt for sjældent tænker vi over, hvilket arbejde der skal gøres, før vores mad kommer på bordet. På Det Grønne Museum kan du blive klogere på netop dét. Udover udstillingerne fra det danske køkken, kan du også blive klogere på bønderne og landarbejdernes liv i gamle dage.

Madsby Legepark - en XXL legeplads

Madsby Legepark er en mellemting mellem forlystelsespark og en legeplads. Parken har hvert år flere besøgende end mange forlystelsesparker, men her er gratis adgang som på en legeplads. Madsby Legepark er åben hele året rundt, men nogle aktiviteter er kun åbne i højsæsonen mellem 1. april og uge 42.

En eftermiddag med familien i Skandinavisk Dyrepark

Midt på Djursland ligger Skandinavisk Dyrepark. Her finder I en dyrepark, hvor der lægges vægt på, at dyrene lever i så naturtro omgivelser som muligt. Kom helt tæt på dyrene, nyd den skønne natur og kom helt ned i gear ved et besøg i dyreparken.

Sommerhusudlejning

Luksushuse.dk udlejer store sommerhuse fleres steder i det østjyske og på Djursland. Du kan leje sommerhus i Fjellerup, Ebeltoft, Grenå Strand, Hvidbjerg og Saksild.

 

Foto 1, copyright: Bert Wiklund.

Foto 3, copyright: Moesgaard Museum.

Samsø

Samsø

Næsten alle danskere kender til øen midt i Kattegat. Samsø er et sikkert hit, hvis I trænger til pause fra den travle hverdag og ønsker tid til at komme helt ned i gear.
Juelsminde

Juelsminde

Mellem Vejle og Horsens Fjord ligger skønne Juelsminde, der både byder på udsigt over Kattegat og de perfekte omgivelser for en familietur.
Fjellerup

Fjellerup

Med sin centrale placering på Djursland er Fjellerup det perfekte udgangspunkt for en ferie fyldt med spændende oplevelser. Fjellerups børnevenlige strand er blandt de allerbedste strande på Djursland.  
Ahl Strand

Ahl Strand

Er du til kitesurfing, så skal du tage på ferie ved Ahl Strand, der ligger sydvest for Ebeltoft! Her finder I perfekte vind- og vandforhold til netop denne sportsgren og glade tilskuere, der kigger med fra den børnevenlige strand.
Egsmark Strand

Egsmark Strand

Egsmark Strand var engang et fiskersamfund og flere af de gamle fiskerhytter pryder stadig stranden i dag. Området er præget af grønne, kuperede områder og på stranden kan I nye eftermiddagen med hele familien i det lave og rolige vand.
Hvidbjerg

Hvidbjerg

Hvidbjerg Strand på den jyske østkyst er noget helt særligt. Her rejser en sandklit sig 27 meter over havet og formidler således naturens imponerende kræfter på uforglemmelig vis.
Grenå Strand

Grenå Strand

På spidsen af Jyllands næse og ikke langt fra Grenås hyggelige centrum ligger Grenå Strand – et lækkert sommerhusområde med gode børnevenlige strande.
Ebeltoft

Ebeltoft

Ebeltoft - Djurslands ældste købstad er kendt for sine idylliske smalle gader med rige muligheder for en shoppetur eller café/restaurantbesøg i de brostensbelagte gader.
Saksild

Saksild

Saksild er et alsidigt område, der har masser at byde på, uanset om man er til afslapning eller foretrækker en aktiv ferie. Saksild Strand siges at være Østjyllands bedste strand.
Attraktioner i Østjylland

Attraktioner i Østjylland

Oplev historiske herregårde, storslået natur i Nationalpark Mols Bjerge og masser af spændende dyr i Randers Regnskov. Er du vild med fart og spænding, kan du ikke undgå at få en fantastisk dag i Tivoli Friheden i Aarhus.