Attraktioner i Østjylland

Slotte, dyreparker og forlystelser: Sæt kursen mod Østjylland

Dette er blot et lille udvalg af de mange alsidige attraktioner. Nationalpark Mols Bjerge er mere end et smukt kuperet landskab ud til Kattegat. Til parken hører også hyggelige købstæder og majestætiske herregårde. I Skandinavisk Dyrepark og Randers Regnskov kan du komme tæt på både pattedyr og krybdyr, mens Tivoli Friheden lover masser af sug i maven og fart over feltet.

Oplev den enestående natur i Nationalpark Mols Bjerge

Nationalpark Mols Bjerge

I Nationalpark Mols Bjerge kan du gå på opdagelse blandt historiske herregårde og enestående naturlandskaber. Tag på udflugt til den hyggelige købstad Ebeltoft, eller mærk historiens vingesus under en tur til slotsruinen Kalø smukt beliggende i Kalø Vig. Runddyssen Poskær Stenhus bringer bronzetiden helt tæt på.

Skandinavisk Dyrepark

I Skandinavisk Dyrepark kan du opleve isbjørne og rovfugleshows. Skandinavisk Dyrepark er hjem for mange forskellige dyrearter, der alle stammer fra den nordiske region. Således kan du møde både glubske ulve og fredelige elge i parken. Følg naturstien forbi en gammel ruin og masser af vilde planter. Til parkens attraktioner hører naturligvis også en stor legeplads.

En udflugt til regnskoven: Randers Regnskov

Det regner måske nok en del i Danmark, men en regnskov i Østjylland? Ja, du læste rigtigt. Besøg regnskovens dyr og planter i Randers Regnskov. Under tre store kupler kan du opleve regnskovsmiljøer fra tre forskellige kontinenter. Regnskoven bebos af godt 250 forskellige dyrearter. Det er ganske vist ikke tilladt at røre ved dyrene eller fodre dem, men du kan nu komme ret tæt på alligevel.

Steigen Sie hinauf auf die Evolutionstreppe und erleben Sie die lebendige Geschichte unserer Erde. Die archäologischen Ausstellungen im Moesgård Museum sind herausragend und unvergesslich.

Forhistoriske tider – Moesgård Museum

På 16.000 moderne kvadratmeter præsenterer Moesgård Museum etnografiske og arkæologiske udstillinger. Selve museumsbygningens fremragende arkitektur er i høj grad en seværdighed i sig selv og danner nogle helt unikke rammer om museets udstillinger. Udstillingerne i sig selv går også nye og utraditionelle veje, prøv f.eks. evolutionstrappen, hvor du kan møde syv rekonstruerede menneskearter på vejen op.

Marselisborg Slot

Den imponerende Marselisborg Slotspark i engelsk stil med små søer, en rosenhave og en række kunstværker er en seværdighed i sig selv. Marselisborg Slot blev bygget i det 19. århundrede. Det er muligt at besigtige slottet, når kongefamilien opholder sig andetsteds.

Im Karussell Roter Baron

Hæsblæsende forlystelser i Tivoli Friheden

Forlystelsesparker henvender sig måske først og fremmest til børn, men i Tivoli Friheden venter der hele familien en uforglemmelig dag. De modige kan nyde udsigten over skov, hav og by fra den 40 meter høje forlystelse Sky Fall. De små vil til gengæld elske at besøge legeområdet Hoppe Loppe Land eller tage kørekort i Bille By. Hurtige rutsjebaner skorter det heller ikke på: I Cobra suser du gennem parken med 70 km/t og hovedet nedad.

Den Gamle By

I Den Gamle By kan du gå på opdagelse i Århus, som byen så ud fra det 17. til det 20. århundrede. Træd ind i originalt indrettede lejligheder, værksteder og butikker, der står præcist, som de gjorde dengang. Du kan også møde beboere i autentisk påklædning. Herudover kan du også opleve starten af det 20. århundrede, de brølende 1920'ere.

 Als Würfel mit einer Höhe von 43 Metern konstruiert präsentiert das ARoS Museum Highlights der internationalen Video-, Licht und Installationskunst.

For kunstinteresserede: ARoS Kunstmuseum

ARoS Kunstmuseum er designet som en terning på 43 meter med en farvestrålende regnbuering på toppen. Som gæst på museet kan du se frem til et møde med international lys-, video- og installationskunst. Børn og unge keder sig bestemt ikke på ARoS, men kan prøve kræfter med kunstneriske processer og anderledes materialer i de såkaldte kreative Studios.

AQUA – ferskvandsakvariet

Det familievenlige oplevelsescenter AQUA har til huse i Midtjylland og omfatter en smuk naturpark og Skandinaviens største ferskvandsakvarium. I naturparken kan du møde bævere, storke og vildsvin. Vildsvinet skal ungerne nok ikke klappe, til gengæld må de gerne røre ved havets beboere i specielle rørebassiner.

250 dyrearter på Kattegatcentret

Kattegatcentret – så tæt har du aldrig været på verdenshavenes fascinerende beboere. Kattegatcentret er et udflugtsmål i særklasse: Har du mod på det, kan du efter grundig forberedelse sågar komme ud at dykke med hajer. Lyder det lige vildt nok, kan du i stedet besøge sælerne i bassinerne udenfor.

Fascinerende dyr fra mange forskellige verdensdele i Ree Park

Ree Park er fuld af interaktive oplevelser, der lader dig opleve klodens dyrearter på en helt ny måde. Prøv f.eks. en tur på kamelryg, udforsk den store afrikanske savanne med en rigtig safaribil, eller kør ud på prærien med Amerika Ekspressen. Hertil kommer den flotte naturlegeplads, der er et hit blandt familiens yngste.

Fregatten Jylland – verdens længste træskib

På halvøen Djursland kan du gå ombord i Fregatten Jylland, der måler imponerende 102 meter fra for- til agterstavn. Mandskabsrummene på fregatten er en tro kopi af originalen. Ombord på fregatten kan du prøve at lade de tunge kanoner eller nyde udsigten fra den 23 meter høje rigning.

Kom ombord på verdens længste træskib - Fregatten Jylland

Hjortsvang Museum

På landsbymuseet Hjortsvang Museum kan du se udstillinger i 8 huse fra 1750-1800-tallet, og opleve livet på landet og se de ændringer, der er sket i løbet af de seneste 200 år. På museet får du et indblik i hvordan det daglige slid og aftentimernes stille sysler gik for sig.

Djurs Sommerland - Nordens største sommerland

I Djurs Sommerland er der mere end 60 forskellige forlystelses fordelt over de otte temalande Bondegårdsland, Piratland, Vikingeland, Vandland, Mexicoland, Westernland, Afrikaland og Sommerland. Med andre ord er der attraktioner til legebørn i alle aldre. I kan medbringe jeres egen madpakke eller købe forplejning hos et af parkens mange spisesteder. 

Givskud Zoo - ikke kun spændende for børn

Givskud Zoo vil ikke kun underholde publikum men parken har også forpligtet sig til at bevare truede dyrearter. I Givskud Zoo finder dyr det hjem, der måske snart ikke længere findes i naturen. Børnene vil også blive overraskede over de dyr, der allerede er uddøde: dinosaurerne. Du kan udforske zoologisk have til fods eller som safari i bil.

Givskud Zoo

Gorillapark - sjovt og udfordrende

I Gorillapark kan I udfordre jer selv og jeres klatreevner. Her er der ægte spænding – er I modige nok til at klare klatrebanen og har I klatreevner som en gorilla? Her er der klatreruter både for begyndere og øvede klatrere så en tur i gorillaparken kan blive en uforglemmelig dag for hele familien.

Lad dig fortrylle på Ebeltoft Glasmuseum

Glas har evnen til at lege med lys på en måde, som næsten ingen andre materialer kan. Glas i sig selv er næsten et naturkunstværk, men hvis en glaskunstner giver en hånd med, så kan glas blive til helt fortryllende kunsthåndværk. Og det er netop det, der gør et besøg på Glasmuseet i Ebeltoft interessant.

Det Grønne Museum på Gl. Estrup

Alt for sjældent tænker vi over, hvilket arbejde der skal gøres, før vores mad kommer på bordet. På Det Grønne Museum kan du blive klogere på netop dét. Udover udstillingerne fra det danske køkken, kan du også blive klogere på bønderne og landarbejdernes liv i gamle dage.

Madsby Legepark - en XXL legeplads

Madsby Legepark er en mellemting mellem forlystelsespark og en legeplads. Parken har hvert år flere besøgende end mange forlystelsesparker, men her er gratis adgang som på en legeplads. Madsby Legepark er åben hele året rundt, men nogle aktiviteter er kun åbne i højsæsonen mellem 1. april og uge 42.

En eftermiddag med familien i Skandinavisk Dyrepark

Midt på Djursland ligger Skandinavisk Dyrepark. Her finder I en dyrepark, hvor der lægges vægt på, at dyrene lever i så naturtro omgivelser som muligt. Kom helt tæt på dyrene, nyd den skønne natur og kom helt ned i gear ved et besøg i dyreparken.

Sommerhusudlejning

Luksushuse.dk udlejer store sommerhuse fleres steder i det østjyske og på Djursland. Du kan leje sommerhus i Fjellerup, Ebeltoft, Grenå Strand, Hvidbjerg og Saksild.

 

Foto 1, copyright: Bert Wiklund.

Foto 3, copyright: Moesgaard Museum.