ARoS Aarhus Kunstmuseum

Et af Aarhus’ varemærker er regnbuen på toppen af ARoS, men kunstmuseet har meget mere at byde på end blot regnbuen. Tag på opdagelse i spændende kunstudstillinger eller nyd et glas vin i ARoS WINE & FOOD.

Oplev Nordeuropas største kunstmuseum

ARoS er et ideelt udflugtssted for jer, der er interesseret i kunst. I kan gå på opdagelse i forskellige tidsaldre, de forskellige udstillinger strækker sig fra den danske guldalder over dansk modernisme til international nutidskunst. Udstillingerne er fordelt på 10 etager, hvoraf tre af disse er museets faste udstillinger.

Én af de faste udstillinger er ”No Man is an Island – The Satanic Verses” og afspejler nogle af de udfordringer, man gennemlever i sin levetid i forhold til menneskesyn og værdier. Scenografien i udstillingen er nedtonet, så hver enkelt værk bedst muligt kommer til sin ret. 

ARoS er også hjemsted for den ikoniske ”Boy” af Ron Mueck. Skulpturen er 4,5 meter høj og er støbt i glasfiber og vejer intet mindre end 500 kg. ”Boy” har været på ARoS siden 2004 og er i dag en af kunstmuseets varemærker.

Kunst for enhver smag

Bortset fra de tre faste udstillinger byder kunstmuseet på særudstillinger, som skifter hvert år. Disse særudstillinger er både af nationale og internationale kunstnere, så der er god variation og noget for enhver smag. Det kan derfor garanteres, at det aldrig er kedeligt at aflægge ARoS et besøg.

Aros Panorame Dach in Aarhus

Toppen af ARoS

Et værk som mange ikke nødvendigvis vil betegne som en udstilling, er Your rainbow panorama, som er den ikoniske regnbue på toppen af museet. Regnbuen er designet af den dansk/islandske kunstner Olafur Eliasson og er en stor ring bestående af alle spektrets farver. Det er et spektakulært kunststykke, som ifølge kunstneren skal udviske grænserne mellem indenfor og udenfor.
Your rainbow panorama er 150 m lang og I kan nyde en fantastisk udsigt over hele Aarhus.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspiration til den næste ferie i sommerhus
Vi sender løbende nyheder, tips og inspiration til din ferie, og du kan til enhver tid framelde dig igen.
Din emailadresse bliver hos os.
MANGE TAK FOR DIN TILMELDING TIL NYHEDSBREVET
Vi glæder os til at forkæle dig med nyheder omkring vores luksushuse. Før vi kan gøre det, er du dog nødt til at bekræfte din tilmeldingen via linket i den mail, vi har sendt dig.

Timeout fra kunsten

Men museet byder på mere end blot kunst, så går I sukkerkolde under turen på ARoS, så kan I slå et smut forbi én af de to ARoS WINE & FOOD. Her har I mulighed for at nyde et glas vin, kaffe eller te sammen med lækre snacks, som både kan være søde eller salte. Efter et besøg her er I klar til at udforske resten af museet.

Find vej

ARoS er hverken svær at genkende eller svær at finde, da regnbuen er synlig fra store dele af Aarhus C.
Kommer I derimod direkte til kunstmuseet med bil, så er det her adressen:

Aros Allé 2
8000 Aarhus C

Herunder kan I finde et luksushus i Østjylland.

Foto 2, copyright: Kim Wyon