UDLEJNING AF LUKSUSSOMMERHUSE I EBELTOFT

Familieferie i store sommerhuse med pool i Ebeltoft

På Djursland finder I den hyggelige by Ebeltoft. Ebeltoft er Djurslands ældste købstad og har haft ret til at kalde sig således siden år 1301, hvor byen fik købstadsrettigheder. Ebeltoft er kendt for sine idylliske smalle gader, der i centrum af byen er belagt med brosten og omgivet af gammeldags bindingsværkhuse. Særligt i området langs Adelgade, Overgade og Nedergade er mange smukke gamle huse blevet bevaret. Den hyggelige atmosfære gør byen til Djursland turistby nummer ét. Derudover er der rig mulighed for en shoppetur eller et besøg på café og restaurant, inden i slår et smut forbi havnen, hvor den berømte ”Fregatten Jylland” ligger og vugger i vandet.

 

Naturoplevelser på ferie i Ebeltoft

Djursland rummer en unik og skøn natur med de smukke gule rapsmarker og bakker, hvorfra der er udsigt så langt øjet rækker. Besøg nationalparken Mols Bjerge og oplev den smukke natur med åbne hedearealer, skove, vandrestier og et rigt dyreliv. Gå på opdagelse blandt historiske herregårde og enestående naturlandskaber og vær sikker på at besøge udsigtspunkterne Agri Bavnehøj (137 m) og Trehøje (127m). Herfra har I en vidunderlig udsigt over Mols, Kalø Vig, Ebeltoft Vig og Kattegat.

Tæt på Ebeltoft ligger flere skovområder, der er gode destinationer for vandreture i kuperet terræn. I kan for eksempel tage på tur til Fruerlund Plantage, Handrup Bakker eller Skramsø Plantage, hvor der også er mulighed for at tage en dukkert i en af søerne, der ligger i området. En god vandrerute er Kløverstien, der strækker sig over 27 km. Kløverstien er delt op i fire ruter, så I kan vælge den, der passer jer bedst. Stien fører jer både gennem Ebeltoft by og den omkringliggende natur. En af dem er en vandretur rundt i Ebeltoft. Ruten er på 2,5 km. og kaldes Den Gamle Købstad, fordi den tager jer med gennem det centrale Ebeltoft og den gamle bymidte. I kan også vælge ruten Rundt om Ebeltoft, der i løbet af 12 km. fører jer rundt i de omkringliggende skove og hen til smukke udsigtspunkter over både Ebeltoft by og havet.

 

Lystfiskeri, vandsport og badning tæt på Ebeltoft

Vil I hellere bade ved stranden, er strandene ved Ebeltoft Vig velegnede til børnefamilier. Nyd en dukkert fra en af de mange strande, der ligger ud til det rolige vand i Ebeltoft Vig. Strandene er børnevenlige, fordi de ligger afskærmet fra de store bølger og derfor har roligt og lavt vand. Ahl Strand har lavt og varmt vand, som børnene kan plaske og lege i, mens de voksne nyder en eftermiddag med sol. Ahl Strand er desuden kendetegnet ved det rige fugleliv, som I kan nyde lyden af, mens I daser. Har I lidt større børn med, kan I overveje at tage til Boeslum Strand. Her starter vandt ud lavt, men bliver hurtigt dybere. På den måde kan de ældre børn svømme rundt og dykke i bølgerne, der kan nå en god højde, eftersom stranden har retning ud mod Kattegat, mens de små leger med fiskenet i vandkanten under opsyn af voksne.

På den anden side af Djursland er der omvendt perfekte muligheder for vandsport. På den østjyske kyst stimler entusiaster inden for kajak, dykning, kite- og vindsurfing sammen og udforsker Kattegat. Også for lystfiskere er vandet og søerne på Djursland fyldt med timevis af underholdning. Foretrækker du at fiske ved stranden, kan en tur til Slettehage Strand klart anbefales. Her er vandt dybt og strømfyldt og mens du venter på at få bid på krogen, kan du nyde udsigten til Samsø og over Slettehage Fyr.

 

Kunst og kultur i Ebeltoft

Hvert år afholdes Sommerfest i Ebeltoft i uge 29 fra torsdag til søndag. Sommerfest i Ebeltoft er et arrangement med et tætpakket program, hvor der er tænkt på alle familiens medlemmer og deres individuelle interessefelter. Programmet byder blandt andet på kræmmermarked, livemusik, diskotek, børneloppemarked, uddeling af legater, bankospil og meget mere. For børn under 12 år er det gratis at færdes på pladsen, mens det for voksne koster 10 kr. at få adgang til pladsen torsdag, fredag og lørdag, mens det søndag også er gratis for voksne. Lørdag aften er Sommerfestens festaften og her serveres stegt pattegris eller oksefilet. Det er nødvendigt at bestille billet på forhånd til spisningen, der starter kl. 19.00. Disse kan købes online eller i Bureauet på pladsen fra fredag kl. 12.00.

Den tredje søndag i hver måned afholdes bagagerumsmarked i Ebeltoft. Bagagerumsmarkedet skaber rammerne for en hyggelig dag med familien, hvor I kan gøre jer spændende køb blandt de mange boder og stande. Her kan I opleve ægte vintage og retro, som kan komme til at pynte noget så fint i et nyt hjem. Har I selv ting og sager, som I er blevet trætte af, men som kunne give en anden et smil på læben? Det er muligt at leje en stand online og dermed få en plads ved bagagerumsmarkedet. Giv nyt liv til gamle ting og nyd en dag i nostalgiens tegn.

I kunstens tegn er der også mange fine oplevelser, der venter på jer i Ebeltoft. I kunstbygningen Tinghuset i Ebeltoft afholdes i vinterhalvåret spændende arrangementer med fokus på musik, forfatterskab og kunstforståelse i café-lignende omgivelser i Tingsalene. Hele året rundt kan I opleve lokale kunstnere, deres kunstværker og udstillinger i Tinghusets galleri. Kunstnerne lejer sig ind og derfor skifter udstillingerne næsten hver anden uge. Derudover tilbyder Tinghuset kreative kurser inden for blandt andet akvarelmaling og almindelige maling. Også disse kurser udbydes af private lejere, hvorfor temaet for kurserne afhænger af den individuelle kursusafholder.

 

Unikke oplevelser i Ebeltoft

En af de helt særlige oplevelser, I kan få jer, når I besøger Ebeltoft, er Ebeltoft Gårdbryggeri. Ebeltoft Gårdbryggeri ligger i idylliske omgivelser mellem marker og med udsigt til Kattegat. Gården er mere end 150 år gammel og ligger 12 km. nord for Ebeltoft, hvorfor den er nem at komme til for at besøge. Bryggeriet producerer sodavand, lemonade og øl - både lagerøl, ales og andre smagfulde brygge. Alt produktionen forgår i bryggeriet selv og benytter sig af lokale råvarer, eksempelvis vand fra Ebeltofts egen brønd. Smag på Djursland gennem de mange lækre drikke fra Ebeltoft Gårdbryggeri i kombination med sprøde toasts, der kan købes i bryggeriet lille café.

Et andet spændende sted at besøge er Pust Glasværksted. Pust Glasværksted er bare et af mange kunsthåndværkværksteder- og forretninger i og omkring Ebeltoft. Området er særligt kendt for glashåndværk og netop dette er Pust Glasværksted et eminent eksempel på. Glasværkstedet ligger midt i Ebeltoft i smukke gamle lokaler, hvor der er udsyn både til butik og værksted. Du kan købe vaser, fade, skåle, kander, smykker og mange andre ting i alverdens farver og former i butikken eller betragte glaspusterne puste glas i sjove former og moderne kunst. Pust Glasværksted er både en oplevelse og et godt sted at købe en souvenir med hjem fra jeres ferie på Djursland.

Er du vild med små, lokale forretninger, så har Ebeltoft et es i ærmet. Hvis I kører fra Ebeltoft til Kalø Vig ligger Mols Organic ved Vrinners. Mols Organic er en hyggelig gårdbutik, hvor I kan finde alt, hvad hjertet begærer af søde sager og økologiske produkter. Butikken holder til i gamle mejeribygninger og sælger chokolade, marcipan og andre økologiske specialprodukter. De smukke naturomgivelser, som gårdbutikken ligger i, afspejles i specialiteternes æstetiske udtryk såvel som deres ingredienser. Giv jeres smagsløg en på opleveren med et besøg i Mols Organic og køb lidt lækkert med hjem til aften.

 

Gastronomi i Ebeltoft

Ebeltoft er godt nok en lille by, men den har et stort udbud af restauranter og hyggelige caféer. Restaurant Mellem Jyder er indrettet i en af Ebeltofts ældste bygninger, der daterer helt tilbage til 1610. -Her kan I nyde et lækkert måltid kromad lavet med udgangspunkt i økologiske råvarer. En anden hyggelig café er Hyttefadet. Hyttefadet serverer gammeldags isvafler, ispinde, søde sager og varme drikke i is-caféen, mens den store fiskebuffet er et hit om aftenen. Uanset, hvad du vælger, kan du nyde maden, mens du betragter panoramaudsigten over Ebeltoft Havn, Ebeltoft vig, Fregatten Jylland og lystbådene, der ligger og vugger roligt.

Et af landets absolut bedste spisesteder ligger helt ud til Ebeltoft vig. Molskroen har i mange år været gastronomisk forgænger for dansk madlavning og har været under ledelse af flere michelin- kokke. I dag leder Steffen Villadsen kroen og sikrer, at hver tallerken mad, der serveres, lever op til det høje niveau, som kroen er kendt for. Det franske køkken er inspirationskilde for madstilen på Molskroen og gæster kan nyde godt af en moderne fortolkning af retter, der hører til dette køkken. Udover en gastronomisk oplevelse, der vil pirre jeres smagsløg og få jeres munde til at løbe i vand, er en del af den fantastiske oplevelse på Molskroen også udsigten til og duften af havet til den ene side og de grønne omgivelser til den anden, som fuldender restaurantbesøget.

Efter maden følger ofte en kop kaffe. Er der en i jeres ferieselskab, der kan lide kaffe eller er du selv vild med den sorte drik og den skønne duft, der følger med kaffebønner, kan I med fordel besøge Mols Kafferisteri. Risteriet ligger en kort tur på 15 minutter fra Ebeltoft og her ristes kvalitetsbønner fra Guatemala og Indien. Hele sommerperioden åbner risteriet dørene op for gæster, der kan prøve den velsmagende kaffe i risteriets kaffebar eller købe poser fyldt med ristede kaffebønner med hjem.

 

Ebelfestival i Ebeltoft

En helt særlig oplevelse, der karakteriserer Ebeltoft, er den såkaldte Ebelfestival. Festivalen afholdes i uge 42 og har til formål både at skabe kendskab til Ebeltoft som by men også til de mange sorter af æbler, der findes i det danske land. Festivallen stables på benene af frivillige og finder sted på Jernbanegade, Adelgade og Bryggerivej, alle veje, der ligger en spytklat fra havnen og fregatten Jylland. Til Ebelfestivallen kan I besøge et hav af boder, der sælger mange forskellige produkter. Smag på fyldte pandekager med kandiserede æbler, æbleskiver eller frisk presset æblesaft- og most eller prøv kræfter med selv at presse æbler. Her kan børn også være med. Køb flot pileflet eller gå på opdagelse i stande fra diverse livsstilbutikker. Køb sydesalt, frisk fisk, uld- og skindprodukter eller smykker. Festivallen har mange boder, der sælger hjemmelavede smykker, malerier, glas, keramik og meget, meget mere. Flere af boderne er arbejdende værksteder, så I kan se med, når produkterne bliver lavet fra start til slut. For børn er der også flere aktiviteter, eksempelvis Æblekunst Værkstedet eller lysstøbning.

 

Attraktioner og seværdigheder nær Ebeltoft

Djursland er fyldt med spændende seværdigheder og attraktioner for hele familien. Den gamle by er et godt udgangspunkt om I er til fart over feltet eller foretrækker mere rolige oplevelser. Er I interesserede i dyreverdenen, er der gode muligheder for spændende dagsture. Her er bare et udpluk af de mange steder, I kan besøge.

Man kan ikke besøge Ebeltoft uden at besøge Fregatten Jylland. Fregatten Jylland måler hele 102 meter og er dermed verdens længste træskib. Mandskabsrummene er nøje restaureret i henhold til originalen, og afspejler et vigtigt stykke danmarkshistorie. Fregatten har gennemgået en komplet restaurering og fungerer i dag som museumsskib. Gå på opdagelse i alle skibets rum og få et grundigt indblik i livet og forholdene ombord såvel som en introduktion til dansk søfartshistorie på en moderne facon.

Slå et smut forbi Kattegatcentret i Grenaa, som byder på masser af spænding. Her har I mulighed for at komme helt tæt på verdenshavenes mange beboere. Kattegatcentret er bygget op af mange forskellige akvarier, der hver især giver et unikt og fascinerende indblik i livet under havets overflade. Akvariet huser mere end 250 arter af dyr og i blandt disse de 2,5 meter lange sandtigerhajer, som I både kan dykke med og fodre. Hvis det lyder for voldsomt, kan I i stedet besøge sælerne, der bor i bassinerne udenfor akvariet. I både år 2016 og 2018 blev Kattegatcentret kåret som Nordens bedste akvarium, så har I ikke været her endnu, er det uden tvivl et besøg værd!

Fra Ebeltoft er der kun 32 km til Djurs Sommerland. Sommerlandet er en af Danmarks største forlystelsesparker med mere end 60 forskellige forlystelser. Der er noget for hele familien, uanset om I er til vilde rutsjebaner eller de mere stille. Djurs Sommerland er fordelt over otte temalande, der hvert år bliver besøgt af tusindvis af gæster. I kan medbringe jeres egen madpakke eller købe forplejning hos et af parkens mange spisesteder for at tanke energi til en dag fyldt med sjov, ballade og sus i maven!

Ca. 10 km fra Ebeltoft ligger Ree Park, hvor man kan opleve ægte safaristemning. Ree Park er fuld af interaktive oplevelser, der lader dig opleve klodens dyrearter på en helt ny måde. Med et besøg i parken kommer I helt tæt på mange dyrearter, som normalt lever i forskellige geografiske zoner. Parken adskiller sig fra andre parker ved sin flotte naturlegeplads, der særligt vækker begejstring blandt familiens yngste medlemmer. Derudover er Ree Park i dag et af Europas største avlscentre for geparder og er rent faktisk det eneste sted i Danmark, hvor I kan opleve netop dette truede dyr. Parken indgår desuden i andre internationale avlsprojekter, der har til formål at hjælpe og beskytte truede dyrearter.

I vinterhalvåret eller på en regnvejrsdag i sommer, kan man have stor glæde af et besøg i Jump n’ Fun. Jump n’ Fun er et 1.500 kvm stort legeland med masser af fysiske aktiviteter for hele familien.

 

Sommerhusudlejning i Ebeltoft og Østjylland

Sommerhusudlejning er ikke kun populært i sommerhalvåret, men også i vinterhalvåret. Hos Luksushuse.dk udlejer vi store luksussommerhuse med pool fordelt i hele Danmark. I Østjylland og på Djursland tilbyder vi også sommerhusudlejning i FjellerupHvidbjerg, Juelsminde, Saksild, Grenå Strand og på Samsø.

 

Søg luksushus i Ebeltoft

Værelsesfordeling

 • 4 værelser med 1 dobbeltseng
 • 4 værelser med dobbelt sovesofa og enkeltseng

Vores huse indeholder minimum 1

Højstol
Babyseng
Vaskemaskine
Tørretumbler
Kaffemaskine
Elkedel
Opvaskemaskine
Mikroovn
Fryser
Brødrister
Støvsuger
Stereoanlæg
Fjernsyn
Parabol/kabel TV

Ebeltoft, Østjylland

Luksushus nr. 247
20
Personer
8
Soveværelser
Afstand til strand
1200 m
Lejepris fra /uge
8.774,00DKK

Værelsesfordeling

 • 5 værelser med 1 dobbeltseng
 • 1 værelse med 2 enkeltsenge
 • 1 hems med 4 madrasser - bedst til børn

Vores huse indeholder minimum 1

Højstol
Babyseng
Vaskemaskine
Tørretumbler
Kaffemaskine
Elkedel
Opvaskemaskine
Mikroovn
Fryser
Brødrister
Støvsuger
Stereoanlæg
Fjernsyn
Parabol/kabel TV

Ebeltoft, Østjylland

Luksushus nr. 171
16
Personer
6
Soveværelser
Afstand til strand
400 m
Lejepris fra /uge
7.918,00DKK

Værelsesfordeling

 • 6 værelser med 1 dobbeltseng
 • 4 værelser med 2 enkeltsenge
 • 2 hemse med hver 2 madrasser - bedst til børn

Vores huse indeholder minimum 1

Højstol
Babyseng
Vaskemaskine
Tørretumbler
Kaffemaskine
Elkedel
Opvaskemaskine
Mikroovn
Fryser
Brødrister
Støvsuger
Stereoanlæg
Fjernsyn
Parabol/kabel TV

Ebeltoft, Østjylland

Luksushus nr. 148
24
Personer
10
Soveværelser
Afstand til strand
100 m
Lejepris fra /uge
10.700,00DKK

Værelsesfordeling

 • 4 værelser med 1 dobbeltseng
 • 2 værelse med 1 dobbeltseng + 1 enkeltseng
 • 2 værelser med 1 dobbeltseng + 1 køjeseng
 • 4 hemse med 1 madras - bedst til børn
 • 1 alkove med 1 dobbeltseng

Vores huse indeholder minimum 1

Højstol
Babyseng
Vaskemaskine
Tørretumbler
Kaffemaskine
Elkedel
Opvaskemaskine
Mikroovn
Fryser
Brødrister
Støvsuger
Stereoanlæg
Fjernsyn
Parabol/kabel TV

Ebeltoft, Østjylland

Luksushus nr. 423
28
Personer
9
Soveværelser
Afstand til strand
1500 m
Lejepris fra /uge
9.630,00DKK

Værelsesfordeling

 • 4 værelser med 1 dobbeltseng
 • 3 værelser med 2 enkeltsenge
 • 1 hems med 4 madrasser - bedst til børn

Vores huse indeholder minimum 1

Højstol
Babyseng
Vaskemaskine
Tørretumbler
Kaffemaskine
Elkedel
Opvaskemaskine
Mikroovn
Fryser
Brødrister
Støvsuger
Stereoanlæg
Fjernsyn
Parabol/kabel TV

Ebeltoft, Østjylland

Luksushus nr. 386
18
Personer
7
Soveværelser
Afstand til strand
1300 m
Lejepris fra /uge
9.844,00DKK