Attraktioner på Øland

Historiske bygningsværker og forlystelsesparker: Velkommen til Øland

Er du interesseret i øens historie, er Sollidens Slot et godt sted at starte. Andre historiske udflugtsmål omfatter Kalmar Domkirke eller den velbevarede ruin efter Borgholms Slot. Er du derimod på udkig efter mere nutidig underholdning, er Ölands Djur & Nöjespark et særdeles godt bud. Her kan du hilse på spændende dyrearter fra hele verden, prøve sjove tivoliforlystelser eller more dig i vandlandet.

Slotspark og udstilling: Sollidens Slot

Desværre er det ikke muligt at komme inden for på Sollidens Slot. Indgangspavillonen byder dog på skiftende udstillinger om slottets historie året rundt. Slotsparken er ligeledes åben for offentligheden. Her er der mange smukke anlæg at beundre, fra den italienske til den engelske have.

Kalmar Domkirke – en domkirke uden kuppel

Egentlig skulle Kalmar Domkirke have haft en flot kuppel. Som det sig nu hør og bør for en rigtig domkirke. Kuplen blev dog aldrig bygget. Til gengæld imponerer domkirken med sit flotte interiør: Særligt alteret, prædikestolen og lysekronerne er interessante. Den enestående indretning gør Kalmar Domkirke til et interessant bygningsværk med eller uden kuppel.

Zoo og tivoli i ét: Öland Djur & Nöjespark

Öland Djur & Nöjespark er meget mere end bare en zoo. Selvom dette ganske vist var udgangspunktet. Siden da er zoo'en dog blevet udvidet med masser af vilde forlystelser. Og sågar et dejligt vandland. Af den grund er der næsten for mange attraktioner i Öland Djur & Nöjespark til en enkelt udflugtsdag.

En borgruin med karakter: Borgholms Slot

Borgholms Slot startede egentlig tilværelsen som et beskedent vagttårn. Efterhånden blev der dog bygget så meget til, at tårnet blev til et rigtigt slot. I 1806 brændte Borgholms Slot, og i dag står kun de tykke kalkstensmure tilbage. Borgruinen er ikke desto mindre et yderst spændende udflugtsmål. Der afholdes desuden diverse kulturelle arrangementer på området, herunder store pop- og rockkoncerter.