Öland Djur & Nöjespark

Ølands zoo slog portene op i 1974 og har siden da undergået en rivende udvikling. I dag hedder parken Ölands Djur & Nöjespark. Oversat til dansk: Zoo & forlystelsespark. Anlægget hører til blandt Sveriges fem største og er inddelt i tre forskellige dele.

Her ligger parken

Parken ligger på Ølands vestlige del, ca. en kilometer nord for Färjestaden ved landsbyen Möllstorp, ikke langt fra Ølandsbroen. Denne bro forbinder øen med det svenske fastland og Kalmar. Hovedvej 137 fører direkte til øen og videre til forlystelsesparken.

Parkens historie

Parken blev grundlagt af Boris Bravin. Bravin købte en bondegård på øen i de tidlige 1970'ere, da Ølandsbroen lige var blevet åbnet. Med til gården hørte et grundstykke på ca. fem tønder land. Her åbnede han en zoo under navnet "Ölands Djurpark". Arkitekten Søren Rasmussen tegnede anlægget. Parken blev en stor succes fra dag et: Allerede første dag havde parken mere end 8000 gæster. Bravin startede småt ud, men havde helt fra starten store planer for parken. Hvert år skulle parken udvides med en nyhed.

I 1977 var turen kommet til en speciel mølle fra Lapland, der stammede helt tilbage fra 1758 og nu blev genopført i parken. I 1980'erne blev grundstenen til parkens nye profil som forlystelsesmekka lagt. Først kom en lille børnekarrusel til, senere rutsjebanen Gröna Lund. I 1987 blændede Bravin så op for dinosaurusparken. I 1990'erne fik parken igen vokseværk, denne gang gjaldt udvidelsen et vandland. Navnet passede efterhånden ikke helt til parkens omfang, og derfor skiftede den navn til "Ölands Djur & Nöjespark" – nu var parken meget mere end bare en zoo.

Tre parker i én

Zoo, forlystelsespark og badeland på et og samme sted? Denne kombination er sjælden. I Ölands Djur & Nöjespark betaler du bare én entré, men får hele tre forskellige parker med i prisen.

Öland Djur & Nöjespark indeholder zoo, forlystelsespark og badeland

Zoo

Zoo'en i Öland er ikke bare en almindelig zoo. Ledelsen arbejder aktivt sammen med mange forskellige organisationer, forbund og foreninger om at beskytte truede dyrearter. Dette sker ved at huse udrydningstruede dyr i parken samt ved at gennemføre målrettede dyrebeskyttelsesprojekter lokalt. For nyligt kom en truet dyreart til verden i Öland Zoo– en lille ny tapirunge. Som tilfældet med tapiren viser, koncentrerer Ölands Djurpark sig ikke kun om svenske dyr, men præsenterer dyrearter fra alle klodens kontinenter. Du kan derfor glæde dig til at hilse på populære zoo-klassikere som tigere, løver, zebraer, slanger, alligatorer, vaskebjørne og chimpanser. Hertil kommer en børnezoo, hvor de yngste kan få krammelysten styret. Her venter geder og kaniner mf. tålmodigt på at blive aet, fodret og klappet.

Forlystelsesparken

Der er dejlig fredeligt i zoo, men det kan der hurtigt rådes bod på: Skynd jer videre til forlystelsesparken, hvor svingkarrusellen Slangungan sørger for sug i maven. Attraktionen ser måske simpel og gammeldags ud, men formår nu stadig at få adrenalinen i gang hos de fleste. Må det gerne være lidt vildere, er Break Dance et godt bud. Men pas på, du bliver hurtigt rundtosset og mister overblikket! Hvad med at nyde udsigten lidt fra oven? Det kan du gøre i Samba Tower. Her kan de mindste også godt være med.

Vandlandet

Kan du lide at svømme et par baner i ro og fred, eller skal det helst gå så hurtigt og stejlt nedad som muligt? Öland Vandland har god plads til begge dele. Vælg mellem seks forskellige vandrutsjebaner af forskellige sværhedsgrader. Der er både vandrutsjebaner for fartdjævle og for de helt små. Vandlandet har også et stort udendørsområde. Her kan hele familien slappe af mellem badeturene eller måske nyde en picnic. Glæd dig kort sagt til en sjov dag med masser af plask og hvin i badelandet Black-Pirate-Island.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspiration til den næste ferie i sommerhus
Vi sender løbende nyheder, tips og inspiration til din ferie, og du kan til enhver tid framelde dig igen.
Din emailadresse bliver hos os.
MANGE TAK FOR DIN TILMELDING TIL NYHEDSBREVET
Vi glæder os til at forkæle dig med nyheder omkring vores luksushuse. Før vi kan gøre det, er du dog nødt til at bekræfte din tilmeldingen via linket i den mail, vi har sendt dig.

Ölands Djur & Nöjespark kort fortalt: Tre parker – én udflugt. Eller flere.

Selvfølgelig er det muligt at udforske det meste af Ölands Djur & Nöjespark på én dag, hvis man virkelig tager sig sammen og holder et stramt program. I kan dog med fordel sprede besøget over flere dage. Til det formål fås flerdagsbilletter, ligesom det er muligt at overnatte direkte i parken. Nå ja, og så blev Ölands Djur & Nöjespark for resten kåret til Sveriges bedste turistmål 2017.

Adressen

Bare indtast følgende adresse i GPS'en. Så er du godt på vej til parken:

Djurparksvägen
386 90 Färjestaden
Sverige

Se det svenske website her.