Attraktioner i Sydjylland

Slotte, stolte vikinger og topmoderne teknik: Attraktioner i Sønderjylland

Sønderjylland begejstrer kort sagt selv den kræsne turist med sit store udvalg af seværdigheder. På Ribe VikingeCenter kan du rejse tilbage til vikingetiden. Sønderborg Slot er i dag ikke blot et museum, men også en højt skattet koncertsal. Og hvis du interesserer dig for teknik, er der også godt nyt: på Als finder du nemlig den topmoderne og interaktive science park Universe.

Koldinghus: Kongelig residens og udsigtstårn

Koldinghus' begivenhedsrige fortid er rig på spændende historier. Koldinghus har dannet rammen om vidt forskellige ansvarsområder gennem tiden – fra fæstning til kongelig residens og lokal byforvaltning. I dag er Koldinghus et spændende museum, hvis høje tårn er et populært udsigtspunkt.

Ribe set ovenfra: Fra Ribe Domkirke

Borgertårnet på domkirken er i dag Ribes største turistattraktion. Tårnet rager 52 meter op i luften, og når du har besteget alle 248 trin, bliver du belønnet med en fantastisk udsigt over by og land i alle retninger. Nyd synet af den gamle bydel, Nationalpark Vadehavet og de smukke hede- og marsklandskaber omkring byen.

Ribe VikingeCenter: En gang viking, altid viking

Oplev den rekonstruerede vikingeby Ripa, når I tager på besøg på Ribe Vikingecenter. Gå en tur i den levendegjorte by, tal med beboerne, iagttag håndværkerne, klap dyrene og prøv kræfter med eksempelvis krigerøvelser, at skyde med langbue eller madlavning over bål. Kom helt tæt på vikingernes liv og slip fantasien løs.

Gråsten Slot i Sønderjylland

Stemningsfulde Gråsten Slot er rig på historier. Så er det op til dig at bedømme, hvad der hører til i fablernes verden, og hvad der stammer fra historiebøgerne. Selv slottets alder kan eksperterne ikke blive enige om. Det blev bygget i det 16. århundrede. Eller måske alligevel først senere?

Dybbøl Mølle – en museumsmølle

Dybbøl Mølle bruges ikke længere til normal mølledrift. Derimod bruges den som museum og er blevet lidt af et tilløbsstykke i den nye funktion. De udstillede genstande i møllen omfatter historiske våben og uniformer. Takket være sin strategiske betydning i forbindelse med regionens mange krige er møllen i dag lidt af et nationalsymbol.

Sønderborg Slot: Slotsmuseet

Fra krigskonstruktion til museum: Sønderborg Slot har haft flere forskellige roller gennem tiden. I dag rummer slottet et museum om Jyllands historie og en koncertsal. Den imponerende borg består af fire fløje og en slotsgård og blev undervejs i historien også brugt som fængselsslot.

Universe – teknik for dummies i Nordborg

Universe er en underholdende og interaktiv science park, hvor hele familien kan gå på opdagelse i teknikkens og videnskabens fascinerende verden. Du kan f.eks. komme helt tæt på naturkræfterne i simulatoren Den Blå Kube. Herudover kan du stifte nærmere bekendtskab med vægtstangsprincippet og prøve at løfte en bil kun ved hjælp af din kropsvægt og muskelkraft.

Dybbøl Banke

Tag på tur tilbage til år 1864 med et besøg på Dybbøl Banke og oplev slaget mellem danske og preussiske soldater helt tæt på gennem levendegørelse, rekonstruktioner og filmvisning. Besøg skanserne, som de danske soldater forsvarede sig fra, eller barakkerne, hvor de hvilede sig mellem vagter. Vær med når granaterne falder og skuddene flyver og afslut besøget med en tur rundt på den tidligere slagmark, der omgiver museet og som er fyldt med levn fra det store slag.

Nationalpark Vadehavet

Tag på opdagelse ved Vadehavet - et af verdens største tidevandsområder og en del af UNESCO’s verdensarv. To gange dagligt forandres området fra vand til land og derfor byder det unikke tidevandsmiljø på et enestående dyre- og planteliv, der kan opleves gennem flere udstillinger, dygtige naturvejledere og egen nysgerrighed.

Kunstpause på Fanø

Fanø Kunstmuseum kan I få et helt unikt og nyt perspektiv på den smukke, sønderjyske ø. Over årene har mange kunstnere ladet sig inspirere af Fanøs naturskønne ro og livets gang på øen, og det har resulteret i mange smukke, forskelligartede og unikke fortolkninger af egnen. Så ligegyldigt om det er jeres første eller femte besøg på Fanø, så vil et besøg på kunstmuseet være en enestående oplevelse.

Fanø Skibsfart- og Dragtsamling: sjov for hele familien

Fanø Skibsfart- og Dragtsamling fortælles den fantastiske, hundred år lange historie, som ferieøen gemmer på. Få et helt særligt indblik i, hvordan international sejlads har formet Fanø, og hvilken betydning det har haft for livet på øen og for dens beboere. En sjov oplevelse på museet er også at få lov at lege sømand for en dag på Riggerloftet og lære et sejt trick eller to. 

Fonden Gamle Sønderho

Fonden Gamle Sønderho har til formål at udbrede kendskabet til attraktioner i Sønderho. Fonden ejer flere historiske og helt særlige attraktioner, som giver et unikt indblik i livet i byen på Fanø og den historie, der følger med området. Her kan I rigtigt blive klogere på den by, I holder ferie i.

Kommandørgården på Rømø

Kommandørgården tager jer med på en rejse tilbage i tiden til det farlige liv som hvalfanger på Rømø sidst i 1700-tallet. Gå på opdagelse i en velbaret slægtsgård, lær mere om denne tid i udstillingerne lavet i samarbejde med nationalmuseet og kom helt tæt på et skelet af en ægte kaskelothval.

Sommerhusudlejning

Luksushuse.dk udlejer store sommerhuse med pool i flere områder i både Sydjylland og Sønderjylland. Du kan leje sommerhuse på bl.a. Rømø, Fanø, Kegnæs og Nordals.