Dybbøl Mølle

Dybbøl Mølle

Historiske møller finder man kun i Holland? Tro om igen. Danmark har skam også sin andel af typiske hollændervindmøller. Særligt museumsmøllen Dybbøl Mølle er i den sammenhæng interessant.

Tæt på Sønderborg

Dybbøl Mølle ligger kun syv minutters kørsel fra Sønderborg på Dybbøl Banke. Fra Vejle tager turen lidt over en time via motorvej E45.

En mølle fra det 18. århundrede

Dybbøl Mølle blev opført i 1744. Dybbøl Mølle af i dag har dog ikke meget at gøre med møllen fra 1744: Møllen er nemlig blevet ødelagt og genopbygget flere gange siden da. Dybbøl Mølle har i dag status af dansk nationalsymbol, hvilket skyldes dens strategiske betydning i forskellige krige og ikke mindst den bevægende historie om tabet af Slesvig-Holsten i 1864. Møllen var i drift frem til 1990. Siden 1995 har den været brugt som museum.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspiration til den næste ferie i sommerhus
Vi sender løbende nyheder, tips og inspiration til din ferie, og du kan til enhver tid framelde dig igen.
Din emailadresse bliver hos os.
MANGE TAK FOR DIN TILMELDING TIL NYHEDSBREVET
Vi glæder os til at forkæle dig med nyheder omkring vores luksushuse. Før vi kan gøre det, er du dog nødt til at bekræfte din tilmeldingen via linket i den mail, vi har sendt dig.

Museumsmølle

Dybbøl Mølle præsenteres i dag som museum. Møllemuseet fremviser fotos og tegninger til belysning af Dybbøl Mølles historie og dens betydning som nationalsymbol. Herudover kan du stifte bekendtskab med historiske våben og uniformer fra krigene i 1848 og 1851. Møllens kornkammer er ligeledes en del af museet. Museet tiltrækker årligt ca. 50.000 besøgende, og hele området omkring Dybbøl Banke er i dag fredet område og dermed underlagt byggeforbud.

Dybbøl Mølle ved Sønderborg

Krigsmindesmærker

Rundt om møllen finder du flere krigsmindesmærker til minde om de faldne under krigen i 1864. I Historiecenter Dybbøl Banke kan du informere dig om forhistorien, forløbet og eftervirkningerne af krigen i 1864. Den 74 kilometer lange vandrerute Gendarmstien fører også forbi møllen.

Mindesmærker og kunsthåndværk

Møllemuseet giver en fint indblik i møllerens håndværk. Samtidig fungerer møllen som mindesmærke for regionens krige og tjener ligeledes som en advarsel til nutidige og fremtidige generationer. Under et besøg på Dybbøl Mølle kan du beskæftige dig med begge emner, ligesom du får et interessant indblik i Sønderjyllands historie.

Adressen

Møllen har skam sin egen postadresse. Ankommer du med bil, kan du indtaste denne adresse i din GPS:

Dybbøl Mølle
Dybbøl Banke 7
6400 Sønderborg
Danmark

Her kan du læse mere om Dybbøl Mølle