Gråsten Slot

Gråsten Slot – et levn fra fortiden

Gamle slotte er og bliver imponerende. Dengang havde man ikke de samme konstruktionsmuligheder, som vi har i dag, men slottene blev stadig store og imponerende.

Et godt eksempel på dette er Gråsten Slot, som i dag fungerer som sommerresidens for den danske Kongefamilie.

Hvor ligger Gråsten Slot?

Du finder Gråsten Slot nær Sønderborg på Als, ikke langt fra den tyske grænse. Kommer I fra vores sommerhuse på Kegnæs, så tager det blot en halv time og kan nås via rute 427 og rute 8.

Ét slot – mange genopbygninger

Gråsten Slot har undergået store forandringer i løbet af historien. Slottet var oprindeligt et lille jagtslot, som blev opført i midten af 1500-tallet. I 1603 nedbrændte det og et nyt slot blev opført. Desværre brød også dette slot i brand og nedbrændte i 1757. Et nyt slot blev genopbygget i 1795 og er det slot, vi i dag kender som Gråsten Slot. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspiration til den næste ferie i sommerhus
Vi sender løbende nyheder, tips og inspiration til din ferie, og du kan til enhver tid framelde dig igen.
Din emailadresse bliver hos os.
MANGE TAK FOR DIN TILMELDING TIL NYHEDSBREVET
Vi glæder os til at forkæle dig med nyheder omkring vores luksushuse. Før vi kan gøre det, er du dog nødt til at bekræfte din tilmeldingen via linket i den mail, vi har sendt dig.

Sommerresidens for det danske kongehus

Dronning Ingrid nød igennem hele sit liv at tilbringe tid på Gråsten Slot. Da Dronning Ingrid og Frederik 9. blev gift i 1935, fik de overdraget slottet som sommerresidens. Dronning Ingrid havde stor interesse for blomster og natur og hun har derfor også haft stor indflydelse på havens udeseende. Der er store og farverige rosen- og staudebede, som om sommeren står i fuldt flor. Der er ydermere en udendørs udstilling, som beskriver slottes udvikling og historie gennem årene.

I dag er slottet stillet til rådighed for Dronning Margrethe og bliver stadig brugt som sommerresidens af hele det danske kongehus.

Oplev det danske kongehus sommerresidens Gråsten Slot

En spektakulær slotskirke

Slotskirken er den ældst bevarede bygning af slottet og daterer helt tilbage til 1600-tallet. Kirken kan ikke ses udefra, da den er integreret i nordfløjen af slottet. Slotskirken er siden 1851 blevet brugt som sognekirke og bliver også i dag brugt til offentlige gudstjenester og kulturelle arrangementer.

Kirkens altertavle er imponerende og stammer tilbage fra barokken. Der hænger ydermere ca. 80 originale malerier i kirken.

Når vagterne marcherer

Hvis kongehuset besøger Gråsten Slot om sommeren, kan I opleve det berømte vagtskifte, som normalt kun kan opleves i København.

Den kongelige Livgarde samles kl. 11:30 ved Ahlefeldvej 4 og marcherer derefter til slottet. Denne march er ledsaget af fløjter og trommer og om fredagen, kan I opleve en koncert på slotsgården. Dette er dog kun, hvis den royale familie besøger slottet.

Konklusion

Gråsten Slot er absolut et besøg værd og har masser af historie at fortælle. Det er dog vigtigt, at I undersøger om den kongelige familie bor på slottet, for da er slottet lukket for offentligheden. Hvis ikke så er det en fantastisk attraktion, der har masser at byde på.

Hvor finder vi slottet?

I finder slottet på denne adresse:

Slotsbakken

6300 Gråsten

Danmark