Attraktioner i Olpenitz

Olpenitz ligger i Nordtyskland. Nærmere bestemt idyllisk placeret ud til Østersøen. Holder du ferie i denne regionen, er der samtidig ikke langt til forlystelsesparken Hansa-Park. Ungerne vil elske en tur i forlystelsesparken, men faktisk kan hele familien ikke undgå at få en fantastisk dag i Hansa-Park. Er du mere til naturens stille ro, venter masser af dejlige oplevelser langs Sliens bredder.

Du kan også vælge at stikke til søs med hjuldamperen: Sejlture på Slien

Byen Kappel er et godt udgangspunkt for en udflugt ned ad Slien med hjuldamperen eller udflugtsdamperen. Har du noget særligt at fejre, kan du faktisk også holde festen ombord. Nyd synet af de flotte landskaber, der langsomt glider forbi, og lad dig forkæle med lidt kulinariske lækkerier ombord på Schlei Princess eller damperen Nordlicht.

Rutsjebaner og 4D-biograf: Hansa-Park

Hansa-Park startede som et lilleput-Legoland i 1970'erne, men har siden udviklet sig til en førsteklasses forlystelsespark med prisvindende rutsjebaner. De fleste attraktioner er en del af et bestemt temaområde, der fortæller Nordeuropas historie. Den nye 4D-biograf hører ligeledes til et af parkens absolutte højdepunkter.

Et fantastisk landskab: Slien

Her venter dig endeløse vandrestier, gode cykelruter og rene badestrande: Slien har kort sagt masser at byde på. Har du lyst til at stikke til havs og opleve området fra søsiden? Det lader sig nemt arrangere. Slien byder på flere forskellige oplevelser inden for denne kategori. Hertil kommer seværdigheder inden for kunst og kultur.

Kunst, historie og en gigantisk globus

Tre museer, et fantastisk spændende slot og en smuk barokhave. Der er nok at se når du besøger Museumsøen Gottorp Slot. En helt særlig attraktion på museumsøen er den Gottorpske Kæmpeglobus. Da den blev konstrueret i 1600-tallet var den datidens planetarium, og besøgt af mennesker fra hele verden. Globussen på Gottorp er en tro kopi af originalen, og stadig et helt unikt astronomisk værk. 

Med damptog gennem landskabet

I Kappeln kan du stå på damplokomotivet på Angeler Dampfeisenbahn, og få en nostalsik oplevelse i det smukke landskab. Turen tager ca. 45 minutter t/r. 

Historiske skibe

I museumshavnen i Kappel (tysk, Kappeln) venter masser af oplevelser for de skibsinteresserede. Her kan både opleves originale skibe og kopier af interessante historiske skibe. Museumshavnen blev grundlagt i 1981, og over 20 restaurerede veteranskibe har deres hjemhavn i Kappel.

Cykeludlejning 

Oplev området omkring Olpenitz og Kappeln på 2 hjul. Lej en cykel og udforsk det smukke landskab på egen hånd.