Hansa-Park

Hvornår har du måske sidst prøvet en rutsjebane med havudsigt? Ingen andre forlystelsesparker i Tyskland kan hamle op med dette. Hansa-Park ligger direkte ud til Østersøen og har vilde rutsjebaner nok til at tilfredsstille selv kræsne internationale eksperter udi forlystelsesparker.

 

Ved Østersøens bredder…

Hansa-Park ligger i Sierksdorf i Slesvig-Holsten direkte ud til Østersøen. Flere af forlystelserne kan dermed bryste sig af at have havudsigt. Parken er nem at komme til via A1, herefter fortsætter du ad Pohnsdorfer Straße.

 

Fra Legoland til Hansa-Park

I år 1973 hed Hansa-park stadig “Legoland”. Ligesom i Legoland Billund blev hele miniaturebyer genopført i Lego, i dette tilfælde var der brugt godt 28 millioner legoklodser. På grund af de høje licensgebyrer og ikke videre imponerende besøgstal blev dette Legoland lukket allerede få år efter, nemlig i 1976. I efteråret 1976 fik parken så en ny profil inspireret af hansetiden. Enkelte af attraktionerne fra Legoland kunne genbruges i den nye forlystelsespark, men alle spor efter Lego skulle fjernes af licensretlige årsager. I 1977 åbnede en af de første wild river rafting-rutsjebaner i Tyskland. I 1987 skiftede parken igen navn, denne gang fra Hansaland til Hansa-Park.

Attraktioner på internationalt niveau

Lad os bare slå én ting fast med det samme: Fans af spektakulære rutsjebaner kan lige så godt sætte kursen mod følgende to attraktioner med det samme: “Kærnans Ed” og “Forbandelsen fra Novgorod”. Parken byder på mange andre højdepunkter.

Hansa Park
©Hansa Park
Både i Hansa Park
©Hansa Park

Kærnans Ed

I juli 2015 kørte den 1,23 km lange rutsjebane sin første tur. Kærnans Ed når op på svimlende 127 km/t og en højde på 73 meter. Rutsjebanen hører til de vildeste i Europa og indtager sammen med Silverstar i Europapark i Rust en delt førsteplads som Tysklands højeste rutsjebane.

Turen med rutsjebanen begynder i mørke. Først klatrer vognen næsten lodret opad. Men hov, hvad er nu det? Rutsjebanen suser baglæns hele vejen ned ad bakken igen i rasende fart. Der er dog ikke tale om en teknisk fejl, men derimod et unikt frit fald – baglæns! Kender man ikke denne finesse på forhånd, får man sig nok et gevaldigt chok!

Herefter går turen op til toppen igen. Denne gang uden for i det fri. Nu begynder en vanvittig fart gennem et loop med skrue. Rutsjebanen modtog prisen FKF-Award i 2015 for sit spektakulære design.

Forbandelsen fra Novgorod

Forbandelsen fra Novgorod begynder også i mørke. Til forskel fra Kærnans Ed dog med en hæsblæsende katapultstart, der accelererer med 100 km/t på bare 1,4 sekunder. Efter en vanvittig venstre-højre-kurve dykker toget fem meter og suser ind i en tunnel. Herefter følger en skarp kurve til højre, hvorefter toget igen brager ud i det fri og tager endnu et dyk i dybet. Her udsættes passagerne for en acceleration, der er halvanden gange så hurtig. Resten af turen fortsætter i samme spektakulære boldgade, bl.a. med to 45-graders loops. Herefter suser toget ned i mørket igen, denne gang i en vinkel på 97 frygtindgydende grader. Forbandelsen fra Novgorod modtog i 2010 prisen for bedste nye forlystelse, FKF-Award.

Parkens andre rutsjebaner

Rutsjebanen “Nessie” har flere år på bagen end de nye superstjerner. Den stammer nemlig helt tilbage fra 1980, men ikke desto mindre imponerer den stadig med sit 18 meter høje loop. Nessies maksimale hastighed ligger på 90 km/t, og hele turen varer over to minutter. Må det gerne gå en hel del langsommere, er Midgårdsormen og Rasende Roland gode bud. Crazy Mine er også en sjov familierutsjebane med masser af skarpe sving.

Wild river rafting

Besøger du Hansa-Park om sommeren, vil du uden tvivl sætte pris på lidt afkøling i varmen. Her er wild river rafting det perfekte valg, idet du ikke kan undgå at blive plasket godt og grundigt til undervejs. Vandulven er en klassisk rutsjebane af typen wild river rafting og slutter af med et svalende plask i dybet på hele 15 meter. Lyder det lige vildt nok? Så prøv en stille og rolig blomsterbådfart. Her driver du afsted langs kulørte roser til tonerne af dejlig vals. Anderledes nervepirrende går det for sig på Barracuda Slide, der er en blanding af rutsjebane og vandrutsjebane. Endnu mere vandsjov venter dig i attraktionen Störtebekers Kaperfart, der tilbagelægges i gummibåd.

Ofte stillede spørgsmål om Hansa-Park

Det lille tog i Hansa Park
©Hansa Park
Forlystelse i Hansa Park
©Hansa Park

Andre attraktioner

I Bonanza City kan ungerne prøve kræfter med guldvaskningens ædle kunst. De fjernstyrede både i Hansa-Haven er ligeledes en afslappende beskæftigelse. I klatreparken højt oppe i trætoppen kan familiens klatreaber slå sig løs, mens Indianerland udgør et perfekt tidsfordriv for familiens yngste.

Shows i Hansa-Park

3D-forestillinger er efterhånden ikke længere noget nyt. Derfor går Hansa-Park skridtet videre og byder inden for i en spektakulær 4D-biograf. Men hvad er så den fjerde dimension mon? Det vil vi sørme ikke afsløre her, det må du selv finde ud af. Andre flotte forestillinger: Vandcirkus og diverse shows på friluftsscenen. På Plaza del Mar vises der underholdende varietéshows, mens det vilde laser- og special-effect-show nok skal få dig til at tvivle på dine egne øjne. Som man kender det fra de amerikanske forlystelsesparker, underholder Hansa-Park også sine gæster med en stor parade hver aften.

Hansa-Park kort fortalt: Masser af oplevelser for store og små

Uanset om du går efter familievenlige attraktioner, flotte shows eller hæsblæsende rutsjebaner, behøver du kun én adresse: Hansa-Park. Her finder du nemlig alt dette og mere til. Når hele familien har okset rundt i forlystelsesparken en hel dag, kan I som noget unikt slutte dagen af med en svalende badetur. Østersøens dejlige strande ligger nemlig kun 10 minutters kørsel væk.

Hansa Flieger
©Hansa Park