Attraktioner i Vestjylland

Vestjylland – fra Nationalpark Thy til Legoland

Vestjylland byder på en perlerække af attraktioner, lige fra forlystelsesparker og moderne underholdning til dramatiske naturlandskaber og fremragende badestrande. Giv den som ridder i Legoland, kast dig i mountainbikesadlen i Nationalpark Thy, besøg bunkermuseet Tirpiz Museum i klitterne, eller kom med ned på bunden af Nordsøen i JyllandsAkvariet.

Legoland

Legoklodser så langt øjet rækker. De kendte og elskede klodser danner rammen om forlystelsesparken Legoland i Billund. Parken byder på over 50 spændende attraktioner, så tiden flyver i den grad afsted i Legoland. De mindste forelsker sig hovedkulds i Duploland med legehuse og forlystelser af Duplo. Modige riddere kan i stedet sætte kurs mod Knights Kingdom.

Bunkermuseet Tirpitz

Bunkeranlægget ved Blåvand danner rammen om det nye Tirpitz bunkermuseum, der tager dig med ned under sandet og afslører vestkystens mange skjulte fortællinger. Rejs 40 millioner år tilbage i tiden, og se fortiden fanget i imponerende ravklumper. Du bliver også klogere på soldaternes tilværelse i Blåvand under anden verdenskrig.

Tirpiz-Museum

JyllandsAkvariet

Dyk ned i havets dyb på JyllandsAkvariet i Thyborøn. Her kan du stryge en rokke over ryggen, klappe en haj på snuden og holde en krabbe. Ved fodringstid går det sågar endnu vildere for sig. På JyllandsAkvariets indendørs sandstrand kan du grave efter rav – faktisk er der ravgaranti!

Kystcenteret Thyborøn

Besøg Kystcenteret Thyborøn, og bliv klogere på den maritime natur omkring dig. Kystcentret lokker med mange forskelligartede attraktioner: Dyk ned i den spændende historie om den russiske fregat "Alexander Nevskij", eller hils på de danske krybdyr og padder på to spændende udstillinger. I kystcentrets kreative workshop kan du bruge hænderne og sætte din fantasi på arbejde.

Nationalpark Thy

I et bredt bælte på den nordjyske vestkyst ligger Nationalpark Thy. Her findes usædvanlig natur på grund af den særlige undergrund skabt af den sidste istid. Gå på opdagelse i det fri, se hvor mange dyr I kan spotte, gør brug af det sjove orienteringsløb i Vilsbøl plantage eller læg turen forbi en af de mange attraktioner i nærheden.

Legoland in Westjütland, Dänemark

Strandingsmuseum St. George i Thorsminde

I Strandingsmuseum St George’s anmelderroste udstillinger fortælles der om strandinger på den farlige jyske vestkyst. Her kommer man tæt på en af en af verdenshistoriens største strandingskatastrofer, der skete ud for Thorsminde i 1811. Her strandede de to engelske linjeskibe HMS St. George og HMS Defence, og hundredvis af søfolk mistede livet.

Sandskulpturfestival i Søndervig

Alle har prøvet at lave sandskulpturer som barn, men værkerne til Sandskulpturfestivalen i Søndervig gør barndommens små slotte til skamme. Her eksperimenteres der med sand- og grustyper, der tilsættes vand og en god portion tålmodighed og resultatet er enestående skulpturer i 7 meters højde og 200 meters bredde.

Jernkysten - den barske, vestjyske kyst

Jernkysten er navnet på strækningen mellem Thyborøn og Hvide Sande, hvor mange skibe strandede, forliste eller kom ud for andre ulykker på grund af utilregnelige strømforhold. I dag kan I besøge redningsstationer, strandvagtsskure, mindesten til ære for druknede søfolk, fyrtårne og ikke mindst museer, der alle fortæller historien om de barske ulykker, som kyststrækningen har været vidne til.

Fiskeri og søfart i Fiskeri- og Søfartsmuseet

Fiskeri- og Søfartsmuseet er egentlig et søfartsmuseum, men du bliver præsenteret for meget andet end bare skibe. Friluftsudstillingen introducerer dig til en spændende verden af træskibsværfter og fiskerlejer, som de tog sig ud for godt 80 år siden. Museet beskæftiger sig dog også med nutiden og gør dig bl.a. klogere på offshore-energi.

Danmarks Flymuseum

Besøg Danmarks Flymuseum der med sine 7200 m2 og mere end 70 luftfartøjer på inventarlisten giver jer et unikt indblik i den danske flyhistorie. På museet har I mulighed for at komme helt tæt på mange af de luftfartøjer, der har været brugt eksempelvis i det danske luftværn eller under Anden Verdenskrig. I kan lære meget mere om fly og flyets udvikling gennem de faste temaudstillinger, der supplerer fly-, motor- og propeludstillingerne.

Lemvig Museum

Lemvig Museum kommer I helt tæt på den vestjyske by og egns historie gennem børnevenlige udstillinger, fotografier, erindringer og moderne fortolkning. Udstillingerne skiftes løbende ud og museet kan derfor med fordel besøges flere gange.

Lemvig Museum

Prøv kræfter med vandsport i Hvide Sande

Har I nogensinde stået på vandski? Hvis svaret er nej, så kan I prøve det i Kabelparken i Hvide Sande og få en ny og spændende sportsoplevelse. Parkens bane er egnet til børn over 8 år og god til nybegyndere, der for første gang skal have det sjovt med vandsport. I parken er der mulighed for både at stå på wakeboard og vandski.

En begivenhedsrig dag i Bork Legeland

Giv ungerne mulighed for at brænde krudt af i det store indendørs legeland Bork Legeland. Legelandet byder på timevis af underholdning for både store og små børn. Gennem de mange forskellige aktiviteter kommer børnenes motoriske evner, fysiske styrke og fantasi i spil på den ene eller anden måde, mens de voksne kan nyde en stille pause med massagestole og magasiner.

Stauning Whisky destilleri

Stauning Whisky producerer whisky i verdensklasse lige her i Danmark. Kom med på opdagelse og rejsen igennem deres whiskyfremstilling. Hør historien om et whiskyeventyr, og kom helt tæt på hvert trin i produktions­processen. Fra gulvmaltningen af den danske byg og rug til destillering i de 24 kobber pot stills. En unik oplevelse for alle sanser, hvor du kan se, føle, lugte og smage.

Kulturarv krydet med danmarkshistorie på Nørre Vosborg

Midt i den barske natur står Nørre Vosborg pludselig dér, som i et eventyr, i det dejligste fjordlandskab med smukke bygninger og et haveanlæg, som sætter fantasien løs. Herregården er enestående kulturarv og arkitektur krydret med 800-års danmarkshistorie. Det er en fortælling om Vestjylland, hvor barske forudsætninger og stærke personligheder skabte en særlig kultur og ånd omkring Nørre Vosborg. Kom med på en underholdende og oplysende indføring i stedets historie og menneskene. Rundvisningerne er gratis.