Kystcenteret Thyborøn

Der venter jer mange spændende oplevelser, når I besøger Kystcentret Thyborøn. Hele familien er sikret timevis af lærerig underholdning med udgangspunkt i Vesterhavet og de historier og aktiviteter, som området har været vidne til i løbet af de sidste århundreder. Gå rundt blandt centrets udstillinger, brug kroppen på legepladsen eller i simulatorerne, vrid hjernen i eksperimentariet og find jeres indre kunstner frem i naturværkstedet. Det er ikke for sjov, at en dagsbillet til centret gælder for en hel uge!

Et væld af maritime oplevelser for store og små

Kystcentret Thyborøn er en oplevelsesperle fyldt med spændende aktiviteter. I kan blandt andet gå på opdagelse i de mange udstillinger om Vesterhavet og bølgernes store kræfter eller besøge krybdyr og padder fra fortiden. Lær om badesikkerhed, forliste skibe eller undersøg en original bunker fra Anden Verdenskrig. I kan også prøve at styre et skib, være kreative i naturværkstedet eller brænde en masse krudt af på den 3.000 m2 store kystlegeplads, der ligger lige uden for døren til Kystcentret. Centret skaber de perfekte rammer for en oplevelsesrig dag, hvor I med sikkerhed vil tage hjem mætte af indtryk og med en helt ny forståelse for det smukke hav mod vest og historierne, det gemmer på.

Bliv herre over naturens kræfter

Har I nogensinde leget, at I kunne styre både vand og vind? Denne drøm kan blive virkelighed med et besøg i Kystcenterets eksperimentarium. Her bliver I herre over vand, vind og sand, når I gennem leg og lærerige maskiner har mulighed for at få svar på nogle af de spørgsmål, som opstår under jeres besøg på Kystcentret. Nogle af spørgsmålene, I kan finde svar på, er blandt andet, hvorfor der er så store bølger ved Vesterhavet, hvor mange meter vandet må stige, førend specifikke dele af Danmark bliver oversvømmet og hvad man egentlig skal gøre, når man møder understrøm på en svømmetur. I kan også prøve jeres evner af indenfor skibssejlads og bygning af diger.

Børn der leger på Kystcenter Thyborøn

Kom tæt på sjældne og uddøde dyrearter

Blandingen af kyst- og fastlandsnatur gør Danmark til hjem for mange forskellige naturtyper. Skove, marker, moser og heder er blot nogle af de mange områder, der alle huser et væld af både almindelige og mere sjældne dyrearter. På Kystcentret kan du komme tæt på disse unikke padder og krybdyr, der i dag alle er fredede for at sikre deres overlevelse. Centret har to udstillinger, hvor den første fokuserer på en række dyr, I kan møde i området omkring Thyborøn i dag. Den anden udstilling fortæller om mange af de dyrearter, der i dag er uddøde herhjemme som resultat af skovrydninger i 1700 - 1900-tallet.

Hold pause i naturværkstedet

Lad fantasien få frit løb, når I besøger naturværkstedet på Kystcentret Thyborøn. Her kan både børn og voksne gå ombord i deres kreativitet ved at bygge både og lave drager eller skulpturer af sten og muslinger. I kan også skabe jeres egne kunstværker eller for eksempel lave et smykke til jer selv eller en, I holder af. Tag de færdige værker med hjem som et minde om jeres hyggelige ferie og tur til Thyborøn.

Barn der leger med ror på Kystcenter Thyborøn

Strandinger på Jernkysten

Jernkysten er et tilnavn, som den jyske vestkyst har fået som følge af de mange skibe, der i tidens løb er gået på grund eller er forlist som resultat af de skjulte sandrevler, der ligger gemt under bølgerne. I 1800-tallet forliste mere end 1.200 skibe i en periode på 24 år, hvilket svarer til omkring et forlis om ugen. På Kystcentret kan I se og røre ved artefakter fra netop et af de skibe, der gik på grund i området omkring Thyborøn. Den store, russiske fregat Aleksander Nevskij forliste med 724 mand ombord, hvilket satte en stor redningsaktion i gang blandt de lokale vestjyder. Kun 5 personer omkom under redningsaktionen. Livet ombord på Aleksander Nevskij og omstændighederne vedrørende forliset kan I få et helt unik indblik i igennem private breve, dokumentation fra søforhøret og mange andre ting og sager, der blev reddet i land sammen med besætningen.

Find vej

I kan finde vej til Kystcentret Thyborøn ved hjælp af følgende adresse:

Kystcentervej 3

7680 Thyborøn

Læs mere om centret på deres hjemmeside.