Sandskulpturfestival

Hvert år afholdes en sandskulpturfestival i Søndervig. Her har 40 skulptører fået lov at udsmykke en 200 meter lang og 7 meter høj væg foruden 10 soloskulpturer med motiver fra årets tema. I 2019 var temaet eksempelvis robotter. Med robotter menes der ikke finurlige skabninger fra en fjern galakse, men i stedet de mange maskiner, der er en stor del af vores virkelighed og bliver en stor del af vores fremtid. Besøg Søndervig og de mange sandskulpturer og få jer en unik oplevelse, der både imponerer og giver stof til eftertanke!

Sådan laver man en sandskulptur

Det lyder helt vanvittigt, at det er muligt at lave en lang sandskulptur på 200 meter i bredden og 7 meter i højden, men det kan faktisk lade sig gøre. Inden arbejdet med at skulpturere går i gang, skal sandet gøres klart. Dette sker ved, at sandet fyldes i træforme, fugtes med vand og presses. På denne måde sikres det, at fugten forbliver fanget inde i blokkene og at sandet dermed holder sin form. Herefter stables formene således, at hver form bliver mindre, jo højere op den kommer.

Når skulpturerne påbegyndes, fjernes kasserne sideløbende med, at arbejdet skrider frem. Ikke to værker er ens, da der både kan eksperimenteres med opbygning og sand- og grustype, hvilket giver muligheden for at arbejde med farve.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspiration til den næste ferie i sommerhus
Vi sender løbende nyheder, tips og inspiration til din ferie, og du kan til enhver tid framelde dig igen.
Din emailadresse bliver hos os.
MANGE TAK FOR DIN TILMELDING TIL NYHEDSBREVET
Vi glæder os til at forkæle dig med nyheder omkring vores luksushuse. Før vi kan gøre det, er du dog nødt til at bekræfte din tilmeldingen via linket i den mail, vi har sendt dig.

Se med fra start

Ikke nok med at sandskulpturerne er så store, som de er, så har skulptørerne også kun 10 dage til at udforme dem i! Hvert år er det nemlig muligt at få et smugkig af de store skulpturer ved at slå et smut forbi inden den officielle åbning, mens skulptørerne er i fuld gang med arbejdet. Datoerne for dette findes på forsiden af Sandskulpturfestivalens officielle hjemmeside.

Plads til både fødder og hjul

På festivalpladsen er der plads til alle. Pladsen er nem at komme rundt på for både kørestole, barnevogne og rollator på grund af de anlagt stisystemer, der gør det muligt for hjulene at køre rundt i sandet. Derudover er der handikaptoilet og pusleplads.

For børn er der også en sandlegeplads, hvor de selv kan bygge sandslotte- og skulpturer i selskab med de professionelles og lade sig inspirere af både temaet og kreativiteten, der fylder luften.

Gratis rundvisning

Det er også værd at bemærke, at der tilbydes en 20 minutter lang og gratis rundvisning til grupper over 10 personer ved bestilling på mail. Rundvisningen omhandler sandskulpturernes tilblivelse og opbygning. Se mere her.

Her finder I Sandskulpturfestivalen

Festivalen holder åbent fra:

15. maj - 31. august kl. 10-19

1. september - 27. oktober kl. 10-17

I finder festivalen på nedenstående adresse

Lodbergsvej 44, Søndervig,

6950 Ringkøbing